Ο Πρωθυπουργός ήταν ιδιαίτερα καυστικός για την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες | ΙΝΤΙΜΕnews
Επικαιρότητα

Mητσοτάκης: Υπογράφουμε για τα Rafale – €5,5 δισ. για την Αμυνα και ο ΣΥΡΙΖΑ πουλάει πατριωτικό τσαμπουκά

Η εξωτερική πολιτική μιας χώρας δεν αρχίζει και δεν τελειώνει σε μία ευρωπαϊκή σύνοδο, απάντησε ο Πρωθυπουργός στις υπερβολές του Αλέξη Τσίπρα περί εθνικής ήττας που μπορεί να εξελιχθεί στη μεγαλύτερη της γενιάς μας
Protagon Team

Στην ανακοίνωση της υπογραφής μέσα τις επόμενες ημέρες, στην Αθήνα, της συμφωνίας για την προμήθεια των 18 γαλλικών μαχητικών Rafale, τα οποία θα αποκτήσει η Πολεμική μας Αεροπορία εντός του 2021, προέβη εκ του βήματος της Βουλής  ο Πρωθυπουργός

«Ποτέ άλλοτε ένα τόσο σύνθετο και σημαντικό εξοπλιστικό πρόγραμμα δεν έχει εκτελεστεί τόσο σύντομα κι αποτελεσματικά», παρατήρησε ο κ. Μητσοτάκης και παράλληλα επιβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει η προμήθεια φρεγατών για την ενίσχυση του Στόλου, drones, η αναβάθμιση των F16, η προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού για τις Ένοπλες Δυνάμεις και η πρόσληψη 15.000 επαγγελματιών όλων των ειδικοτήτων σε βάθος πενταετίας.

Στον φετινό προϋπολογισμό υπάρχουν συγκεκριμένες προβλέψεις, συνολικού ύψους σχεδόν 5,5 δισ. για την Εθνική Αμυνα, αυξημένες κατά 57% σε σχέση με το 2019, υπογράμμισε και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει θάρρος να ψηφίσει αυτά τα κονδύλια,.

«Ποια εξήγηση δίνετε γι’ αυτό; Επικράτησαν στον ΣΥΡΙΖΑ οι αριστερές φωνές; Από τη μία πατριωτικός τσαμπουκάς και από την άλλη αδράνεια ως προς τη στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων;», διερωτήθηκε ο Πρωθυπουργός για να συμπληρώσει εν μέσω αντιδράσεων στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Υποκριτικά δηλώνετε παρών και όμως είστε απών από το εθνικό μέτωπο. Πατριωτισμός με ξένα κόλλυβα λέγεται αυτό!»,

Απαντώντας εξάλλου στις υπερβολές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί εθνικής ήττας στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «έριξε τα εθνικά θέματα στην κομματική αρένα τη λάθος στιγμή και με το λάθος τρόπο.

Η εξωτερική πολιτική μίας χώρας δεν αρχίζει, ούτε τελειώνει σε μία ευρωπαϊκή σύνοδο, παρατήρησε χαρακτηριστικά και σημείωσε  ότι «το κείμενο [συμπερασμάτων] του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επιμένει στην άμεση επανέναρξη των διερευνητικών επαφών για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο, όπως έχει συμφωνηθεί σε προηγούμενα συμπεράσματα του Συμβουλίου και πάντοτε από το σημείο που σταμάτησαν οι επαφές αυτές το 2016».

«Παρέχεται η ευκαιρία, λοιπόν, στην Τουρκία να αποδείξει ότι εννοεί την αποκλιμάκωση. Ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν! Διότι η Τουρκία βρίσκεται αντιμέτωπη για πρώτη φορά με την απειλή κυρώσεων σε βάρος προσώπων και οντοτήτων για παράνομες δραστηριότητες. Δεν το είχαμε τον Οκτώβριο, τώρα το εξασφαλίσαμε αυτό», υποστήριξε και κατέληξε στη σχετική αναφορά του:

«Εμείς δεν αλλάξαμε θέση. Η Τουρκία αντιλαμβάνεται ότι η πίεση αυξάνεται και εύχομαι να αλλάξει συμπεριφορά. Εμείς είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε μόνο για το ένα θέμα που μας απασχολεί και αν δεν συμφωνήσουμε, τότε να δούμε πώς θα πάμε στο δικαιοδοτικό όργανο της Χάγης και να λύσουμε την εκκρεμότητα που μας ταλαιπωρεί».