Με Guns ’n’ Roses (ως μουσική υπόκρουση υποδοχής του στο στούντιο του ΑΝΤ1), «Εmily in Paris» (ως μέσο χαλάρωσης), κονκάρδες ΠΑΣΟΚ (για πικάρισμα από τον οικοδεσπότη της εκπομπής) και Δημήτρη Κουτσούμπα και «αυτοί είστε» (ως πείραγμα ακόμα και από την κόρη του, Δάφνη), ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το βράδυ της Δευτέρας μια διαφορετική συνέντευξη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και την εκπομπή «The 2Night Show», που είχε λίγο από όλα: από εκλογές και πολιτικό σχολιασμό, μέχρι αξιολόγηση του κυβερνητικού έργου και λίγο πιο προσωπικές εκμυστηρεύσεις.
Στα αξιοσημείωτα, η μία και μόνη αναφορά τους στους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Ανδρουλάκη αντίστοιχα, που περιορίστηκε στο θέμα των συνεργασιών.
Ακολουθούν μερικά από τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του Πρωθυπουργού στον κ. Αρναούτογλου:
–«Πάντα μου άρεσε να κάνω εκλογές, η άμεση επαφή με τους πολίτες».
–«Η ψυχική υγεία δεν πρέπει να είναι ταμπού – έχω ζητήσει και εγώ τη βοήθεια ειδικού».
–«Ο,τι έχω να πω στον Ερντογάν, το έχω πει χωρίς να μασήσω τα λόγια μου».
–«Υπάρχει στη νέα γενιά αυτή η πεποίθηση ότι θα ζήσουν χειρότερα από τους γονείς τους και είναι μια πρόκληση για εμάς να το αντιστρέψουμε».
–«Τρόπος επικοινωνίας με τους νέους το Τik Tok».
–«Δεν μπορώ να καταπιώ τις προσωπικές επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη γυναίκα μου».
–Διασκεδάζω πάρα πολύ με τον Δημήτρη Κουτσούμπα και το “αυτοί είστε”. Μου το λέει και η κόρη μου συνέχεια».
Ο παρουσιαστής του ΑΝΤ1 υποδέχθηκε τον κ. Μητσοτάκη με Guns ’n’ Roses (το αγαπημένο του συγκρότημα) και «Paradise City» με τον πρόεδρο της ΝΔ να δηλώνει πως θα πάει στη συναυλία τους στον Ιούλιο στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Οταν ο κ. Αρναούτογλου του έδειξε μια κονκάρδα του ΠΑΣΟΚ (δώρο του Νίκου Ανδρουλάκη που είχε εμφανιστεί προ ημερών στην ίδια εκπομπή), ο Πρωθυπουργός του είπε (παραπέμποντας σε όσα είχαν συμβεί σε προ τετραετίας εμφάνισή του «The 2Night Show» θυμηθείτε το κάτω): «Πάντα με ΠΑΣΟΚ με υποδέχεσαι».
Στις απαντήσεις του κ. Μητσοτάκη ξεχώρισε αυτή για τις επιθέσεις σε βάρος της συζύγου του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη. «Εγώ ένα πράγμα το οποίο δύσκολα μπορώ να καταπιώ, είναι τις προσωπικές επιθέσεις, οι οποίες έγιναν από τον ΣΥΡΙΖΑ μεθοδευμένα στη γυναίκα μου. Είναι κάτι το οποίο δεν το καταπίνω εύκολα. Αλλά παρά ταύτα πρέπει να το αφήσω στην άκρη, διότι πολιτική κάνουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.
Στην ερώτηση γιατί να ψηφίσει κάποιος τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απάντησε λέγοντας: «Πρώτον, διότι ήμουν συνεπής και αυτά τα οποία είπα, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, τα έκανα. Είχα πει ότι θα μειώσω φόρους, τους μείωσα. Είχα πει ότι θα δημιουργήσω θέσεις εργασίας, τις δημιούργησα. Είχα πει ότι θα φυλάξω τα σύνορα της πατρίδας, τα φύλαξα. Είχα πει ότι θα ενισχύσω τις Ένοπλες Δυνάμεις, τις ενίσχυσα. Και είχα πει ότι θα μπορέσω να κάνω σημαντικά βήματα στον εκσυγχρονισμό του κράτους, και με το gov.gr το πετύχαμε».
Οσο για το «τι θέλω να κάνω από εδώ και στο εξής; Τρία πράγματα συγκράτησε: να αυξήσω μισθούς, είναι η επόμενη μεγάλη πρόκληση. Οι μισθοί είναι χαμηλοί σήμερα στη χώρα, και με την ακρίβεια δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα σε μία μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού».
Στο ερώτημα τι δεν κατάφερε, η απάντησή του είχε ως εξής: «Δεν κατάφερα να αλλάξω το κράτος όσο πολύ θα ήθελα. Κάναμε βήματα στην ψηφιακή επικοινωνία του πολίτη με το κράτος, αλλά πέτυχε γιατί εισάγαμε ένα καινούργιο μοντέλο συνεργασίας των υπουργείων.
»Στις βαριές δομές του κράτους έχουμε δουλειές. Νοοτροπίες ωχαδερφισμού. Αξιολόγηση παντού και επιβράβευση της προσπάθειας, εκεί θα στρέψουμε την προσοχή μας.
»Στο Μαξίμου χτίσαμε μια συνεκτική ομάδα και επειδή διαρκώς όλοι αξιολογούμαστε, πρέπει να διορθώνουμε τα λάθη μας, να κάνουμε αλλαγές όταν οι περιστάσεις το επιβάλλουν, αλλά το αποτέλεσμα ήταν και παραμένει μια συλλογική δουλειά».
Στην αρχή της συνέντευξής του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε «πιο ήρεμος, πιο συνειδητοποιημένος, πιο έμπειρος ίσως, μετά από τέσσερα χρόνια αντιμετώπισης μεγάλων δυσκολιών», τονίζοντας πως απολαμβάνει την προεκλογική εκστρατεία για την κάλπη της 21ης Μαΐου:
«Πάντα μου άρεσε να κάνω εκλογές, θεωρώ ότι αυτή η άμεση επαφή με τους πολίτες, ειδικά όταν είμαστε στο δρόμο και κάνουμε τις συγκεντρώσεις μας –μικρές, μεσαίες, μεγάλες–, είναι κάτι το οποίο μου δίνει μεγάλη δύναμη και αισιοδοξία.
Νομίζω ότι το ίδιο ισχύει –φαντάζομαι– για όλους όσοι πολιτεύονται. Οι εκλογές είναι το απόγειο, θα έλεγα, μιας διαδρομής, μιας τετραετίας. Είναι η στιγμή που πρέπει να μιλήσεις στους πολίτες, να θέσεις στην κρίση τους τη δουλειά που έχεις κάνει και βέβαια να τους μιλήσεις για το μέλλον. Γιατί τελικά κανείς δεν ψηφίζει γι’ αυτά τα οποία έγιναν χθες, αλλά θα σε ψηφίσουν γι’ αυτά τα οποία θα κάνεις από εδώ και στο εξής, αρκεί να σε πιστέψουν ότι θα τα κάνεις».
Ερωτηθείς πόσο δύσκολο είναι να είσαι πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης δεν κρύφτηκε: «Πολύ πιο δύσκολο. Παρότι ήμουν αρκετά καλά προετοιμασμένος, και ψυχολογικά, έχοντας κι εγώ βιώσει μέσα από την οικογενειακή μου ανατροφή τι σημαίνει να είσαι σε ένα περιβάλλον το οποίο είναι κοντά στην εξουσία, αλλά έχοντας κάνει και μία προετοιμασία γι’ αυτά τα οποία θέλαμε να κάνουμε, αισθανόμουν ότι ήμουν αρκετά έτοιμος. Αλλά η αλήθεια είναι ότι τίποτα δεν σε προετοιμάζει για το βάρος της ευθύνης όταν κάθεσαι σε αυτήν την καρέκλα, και τίποτα βέβαια δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για μία σειρά από απρόβλεπτες κρίσεις και κληθήκαμε να διαχειριστούμε πολλές τέτοιες, από την πανδημία μέχρι το προσφυγικό και από τον πόλεμο στην Ουκρανία μέχρι τις φυσικές καταστροφές.
Αντιμετωπίσαμε μια σειρά από πολύ μεγάλες δυσκολίες και ειδικά, θα σου έλεγα, για την πανδημία δεν υπήρχε και κανένα εγχειρίδιο αντιμετώπισης μίας τέτοιας υγειονομικής κρίσης, καθώς όλοι οι ηγέτες -με όλους τους συναδέλφους μου που μιλούσα στην Ευρώπη- αντιμετώπιζαν ακριβώς τα ίδια προβλήματα. Έπρεπε, στην κυριολεξία, μέρα με τη μέρα να ανακαλύπτουμε και να σχεδιάζουμε τις αντιδράσεις μας απέναντι σε έναν ιό και σε μία παγκόσμια υγειονομική κρίση όμοια της οποίας είχαμε να δούμε 100 χρόνια».
Μία ακόμη αναφορά του Πρωθυπουργού που ξεχώρισε στη συνέντευξή του ήταν αυτή στους γονείς του και ιδιαίτερα στον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη:
«Πάντα μου λείπουν οι γονείς μου. Με τον πατέρα μου είχα ακριβώς 50 χρόνια διαφορά. Είχα την ευκαιρία να τον απολαύσω σε στιγμές που ήταν πλέον αποφορτισμένος… Ξέρω τι θα έλεγε ο πατέρας μου, αν του έκανα μια ερώτηση. Αυτό σημαίνει ότι πήρα την εμπειρία του. Η μάνα μου έφυγε νωρίτερα. Αλλά ξέρεις, αισθάνομαι ότι μερικές φορές λες “τι θα σου έλεγε, ας πούμε, ο πατέρας σου αν του έκανες μία ερώτηση” και μερικές φορές αισθάνομαι ότι ξέρω ήδη την απάντηση. Αυτό σημαίνει ότι οι γονείς έκαναν μία καλή δουλειά και πήρα από τον ίδιο όση εμπειρία τουλάχιστον μπορούσε να μου μεταφέρει.
Ο πατέρας μου για να μπορέσει να φτάσει να γίνει Πρωθυπουργός, πέρασε διά πυρός και σιδήρου. Έγινε Πρωθυπουργός σε σχετικά μεγάλη ηλικία και έκανε ένα comeback, για να χρησιμοποιήσω τον αγγλικό όρο, πολύ εντυπωσιακό για τα πολιτικά δεδομένα της εποχής.
»Και βέβαια, όσο ήταν Πρωθυπουργός, εγώ, αν εξαιρέσεις ένα χρόνο που ήμουν στο στρατό, δεν ήμουν στην Ελλάδα. Θυμάμαι, όμως, τις συνεχείς δυσκολίες και βέβαια και τη μεγάλη αγωνία του, είτε με πολλά ανοιχτά μέτωπα, θέματα εξωτερικής πολιτικής και όχι μόνο.
»Και βέβαια μια πολύ δύσκολη εκλογή την οποία και τελικά έχασε μετά από τριάμισι χρόνια. Αλλά είχε μια μεγάλη ικανότητα να μπορεί να κρατάει τα πολιτικά προβλήματα μακριά από το οικογενειακό περιβάλλον. Ήταν πάντα εξαιρετικά ψύχραιμος.
»Βέβαια, στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του κάπνιζε λίγο παραπάνω, αισθανόταν κανείς την ένταση και το βάρος της ευθύνης του αξιώματος, το οποίο νομίζω ότι, όπως είπα, μπορείς να το αισθανθείς μόνο τη στιγμή που κάθεσαι πραγματικά σε αυτήν την καρέκλα. Αλλά, επειδή είχε πάντα μία θα έλεγα λίγο «ζεν» προσέγγιση στα πράγματα, θεωρούσε ότι για κάθε πρόβλημα μπορεί να υπάρχει μία λύση».
Η κουβέντα ήρθε στη συνέχεια στα θέματα ψυχικής υγείας, η οποία όπως είπε, δεν πρέπει να είναι ταμπού, παραδεχόμενος ότι και ο ίδιος έχει ζητήσει τη βοήθεια ειδικού σε μία δύσκολη περίοδο της ζωής του:
«Εχω ζητήσει τη βοήθεια ειδικού. Κάνετε πάρα πολύ καλά όταν μιλάτε ανοιχτά για την ψυχική υγεία. Χρειάζεται πολύ συγκροτημένη απάντηση από την πολιτεία. Έχουμε περάσει και με τη Μαρέβα μεγάλες οικογενειακές δυσκολίες. Χρειάζεσαι έναν άνθρωπο για να σε βοηθήσει να βάλεις τα πράγματα στη σωστή τους θέση».
Τik Tok και κάλεσμα στη νέα γενιά
Για ακόμη μία φορά, εξάλλου, ο Πρωθυπουργός απευθύνθηκε στους νέους, καλώντας τους να προσέλθουν στις κάλπες στις 21 Μαΐου 2023.
«Ο θυμός, η οργή και η θλίψη ήταν κατανοητά και αναμενόμενα. Νέα παιδιά σκοτώθηκαν που πήραν το μέσο για να γυρίσουν στο πανεπιστήμιό τους. Μας ακούμπησε αυτή η τραγωδία γιατί θα μπορούσαμε να βλέπουμε τα δικά μας παιδιά. Καταλαβαίνω απόλυτα αυτή την αντίδραση», είπε για την οργή των νέων για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη και με τον στίχο του τραγουδιού του Βασίλη Παπακωνσταντίνου «Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα, χωρίς εμένα», τους κάλεσε να ψηφίσουν.
«Αλλά οι νέοι έχουν και άλλους λόγους να είναι θυμωμένοι. Πέρασαν μια δεκαετή κρίση. Υπάρχει στη νέα γενιά αυτή η πεποίθηση ότι θα ζήσουν χειρότερα από τους γονείς τους και είναι μια πρόκληση για εμάς να το αντιστρέψουμε. Προσπαθώ να μιλάω με νέα παιδιά».
Και ένα μέσο για να απευθύνεται στους νέους είναι όπως είπε, και το Τik Τok – μία πλατφόρμα όπου όπως έχει φανεί και από τα βιντεάκια που ανεβάζει στον λογαριασμό του, του αρέσει πάρα πολύ και θα συνεχίσει να τη χρησιμοποιεί.
Αναφερόμενος στους συνεργάτες του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Το αποτέλεσμα που θέτουμε στην κρίση του λαού ήταν ομαδική δουλειά. Έκανα τεράστια προσπάθεια για να σπάσω τους παραδοσιακούς ανταγωνισμούς μεταξύ των υπουργείων και να περάσω τη λογική ότι μαζί κερδίζουμε, μαζί χάνουμε… Εκτιμώ στους συνεργάτες μου όχι μόνο την αποτελεσματικότητα τους, αλλά και τη συναισθηματική τους ανάμειξη σε αυτό, στο οποίο δουλεύουμε. Δουλεύουμε πολύ σκληρά για την κοινή μας αποστολή».
Και πρόσθεσε για την είσοδο των νέων στον στίβο πολιτικής:
«Το μόνο το οποίο θα έλεγα αν οποιοδήποτε νέο παιδί ήθελε να ασχοληθεί με την πολιτική, μία συμβουλή θα του έδινα μόνο: ότι θα φροντίσεις πρώτα να έχεις δουλέψει. Να έχεις κολλήσει πραγματικά ένσημα, να ξέρεις τι σημαίνει να βγάζεις το μεροκάματο, να ξέρεις τι σημαίνει να έχεις εργοδότη και να είσαι συνεπής στις υποχρεώσεις σου. Και μετά, αφού κάνεις κάποια καριέρα, να το ξανασκεφτείς αν θέλεις να ασχοληθείς με τα κοινά.
»Από την άλλη, έχουμε μία υποχρέωση να μην καταστήσουμε την πολιτική μη ελκυστική για τα νέα παιδιά, ώστε τελικά να μην μπαίνουν νέοι άνθρωποι στην πολιτική. Διότι ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα, όλες οι δημοκρατίες, είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να πείσουμε νέα παιδιά, με καλές σπουδές, με καλή διάθεση, με φιλοδοξία να συμμετέχουν στα κοινά, να κάνουν αυτό το βήμα. Διότι υπάρχουν μεγάλα εμπόδια εισόδου στην πολιτική. Αν δεν έχεις αναγνωρισιμότητα είναι πολύ δύσκολο να μπεις. Ο άλλος μπορεί να μην θέλει να υποστεί αυτή την τοξικότητα και τη χυδαιότητα που η συμμετοχή στα πολιτικά συχνά συνεπάγεται.
»Και για αυτό και επέλεξα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας μας να τοποθετήσω ανθρώπους που ήταν, θα έλεγα, «antistar». Που δεν ήταν γνωστοί, έπρεπε να τους γκουγκλάρει κανείς για να τους βρει αλλά άνθρωποι με εξαιρετικά βιογραφικά, με συμμετοχή στα δημόσια πράγματα. Που πιστεύω ότι έχουν κάτι να εισφέρουν στην επόμενη Βουλή, αλλά θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο να εκλεγούν με σταυρό, με το σύστημα το εκλογικό το οποίο έχουμε σήμερα».
Χαλάρωμα με.. «Emily in Paris»
Στο τι του αρέσει να βλέπει στην τηλεόραση, στον λιγοστό ελεύθερο χρόνο που έχει, οι απαντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη μάλλον εξέπληξαν το παρουσιαστή. Ο διάλογος στην εκπομπή είχε ως εξής:
Κυριάκος Μητσοτάκης: Είδα το «Maestro», που ήταν εξαιρετικό. Αλλά όταν θέλω -θα με κράξει η κόρη μου τώρα αν με βλέπει κάπου- όταν θέλω να χαλαρώσω πραγματικά, ξέρεις τι βλέπω;
Γρηγόρης Αρναούτογλου: Τι;
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Emily in Paris». Η απόλυτη χαλάρωση. Το βλέπω με τη γυναίκα μου. Με διασκεδάζει πάρα πολύ. Και βέβαια, μου αρέσει να βλέπω σπορ. Ναι, όλα τα σπορ.
Γρηγόρης Αρναούτογλου: Και τώρα βλέπετε ΝΒΑ καθόλου στην Αμερική;
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τώρα ΝΒΑ βλέπω, τώρα είναι λίγο σε δύσκολες ώρες πια τα playoff. Αλλά ξυπνάω νωρίς το πρωί και βλέπω τα στιγμιότυπα.
Η συνέντευξη συνεχίστηκε με σειρά ερωτημάτων για πρόσωπα όπως τον τούρκο πρόεδρο (και διαφαινόμενο νικητή των εκλογών στη γείτονα) Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και τους πολιτικούς αρχηγούς, τον Αλέξη Τσίπρα, τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Δημήτρη Κουτσούμπα.
«Ο,τι έχω να πω στον Ερντογάν, το έχω πει χωρίς να μασήσω τα λόγια μου», ξεκαθάρισε για τις συνομιλίες που είχε με τον τούρκο πρόεδρο, ενώ στην αναφορά στους κ.κ. Τσίπρα και Ανδρουλάκη, επανέλαβε ότι είναι δύσκολο να συνεργαστεί μαζί τους μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου:
«Το να συνεργαστούμε τρεις άνθρωποι με πολύ διαφορετικές αντιλήψεις, θα οδηγούσε τελικά σε παράλυση. Γιατί δεν έχουμε την ίδια άποψη για το πού πρέπει να πάει η Ελλάδα. Γι’ αυτό και επιμένω ότι είναι καλό να υπάρχει σταθερή, μονοκομματική κυβέρνηση μετά από τις εκλογές.
Αν με ρωτήσεις τώρα σε προσωπικό επίπεδο εάν έχουμε κάτι να χωρίσουμε, θα σου έλεγα προφανώς και όχι. Σίγουρα η πολιτική είναι πολύ σκληρή, οπότε μπορεί να λέγονται πράγματα, τα οποία είναι βαριά.
»Με τον Νίκο Ανδρουλάκη δεν έχουμε γνωριστεί ποτέ. Και έχω μείνει κι εγώ με την απορία πώς είναι σαν άνθρωπος. Δύο φορές του ζήτησα να συναντηθούμε αφότου εκλέχτηκε. Το απέφυγε. Θα πρέπει να ρωτήσεις τον ίδιο το γιατί. Εξάλλου έχουμε και κοινά ενδιαφέροντα. Καταλαβαίνω ότι αγαπάμε και οι δύο το μπάσκετ. Αλλά πιστεύω ότι έχουμε και αρκετά διαφορετικές αντιλήψεις για τον τρόπο με τον οποίον πρέπει να ασκείται η πολιτική, αλλά και μεγάλες διαφορές ως προς την πολιτικές μας τοποθετήσεις».
Οσο για τον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, δεν έκρυψε ότι πολλές φορές διασκεδάζει μαζί του και τις ατάκες του που έχουν γίνει viral:
«Διασκεδάζω πάρα πολύ με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ειδικά με κάποια βίντεο που κάνουν με το “αυτοί είστε”. Μου το λέει και η κόρη μου συνέχεια», περιέγραψε.
Σε κάθε περίπτωση, ανέφερε χαρακτηριστικά, «έχω μια απέχθεια στους ανθρώπους που παίρνουν τους εαυτούς τους πολύ στα σοβαρά. Πρέπει να αυτοσαρκαζόμαστε παρά τις θέσεις ευθύνης που έχουμε».
Αποκάλυψε τέλος ότι «“μαύρο” τηλέφωνο υπάρχει στο γραφείο και το σπίτι μου, είναι για ασφαλείς επικοινωνίες μεταξύ στελεχών της κυβέρνησης και είναι το τηλέφωνο που εύχεσαι να μη χτυπήσει βράδυ».
Θεσσαλονικιός γαρ, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου δεν θα μπορούσε να μην ρωτήσει τον Πρωθυπουργό για το Μετρό της Θεσσαλονίκης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώνει εκ νέου:
«Το Μετρό της Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί στις αρχές του 2024. Θα είναι το πιο σύγχρονο Μετρό της Ευρώπης και το πιο όμορφο Μετρό της Ευρώπης, γιατί θα έχει και Μετρό και αρχαία. Και όταν δεις τον σταθμό της Βενιζέλου, για τον οποίο τόση φασαρία έγινε, θα πάθεις πλάκα. Για να σου το πω έτσι όπως το αισθάνομαι».
Την Πέμπτη στο Αλεξάνδρειο η ομιλία στη Θεσσαλονίκη
Οπως ανακοινώθηκε, την Πέμπτη 18 Μαΐου, στις 19:30, ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μιλήσει σε συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο (Παλέ ντε Σπορ).
«Με την εκδήλωση αυτή κορυφώνονται οι περιοδείες τόσο του ίδιου του Πρωθυπουργού όσο και κλιμακίων της Νέας Δημοκρατίας στη Βόρεια Ελλάδα», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Πειραιώς που καταλήγει:
«Σε όλη τη διάρκεια της τετραετίας η Νέα Δημοκρατία βρέθηκε δίπλα σε όλους τους πολίτες, σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά. Την Πέμπτη το Αλεξάνδρειο θα είναι κατάμεστο από πολίτες που θέλουν η χώρα να πάει σταθερά και τολμηρά, μπροστά.
»Τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές, στέλνουμε όλοι μαζί το μήνυμα ότι, για ακόμα μια φορά, η νίκη αρχίζει απ’ τη Θεσσαλονίκη».