Θερμή χειραψία Μητσοτάκη - Σταϊνμάιερ | ΝΔ
Επικαιρότητα

Μητσοτάκης προς Σταϊνμάιερ: Βοηθήστε να μην περικοπούν οι συντάξεις

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από τον επικεφαλής του γερμανικού κράτους την προσωπική του στήριξη σε μια σειρά από θέματα, ενώ του ανέλυσε και τις θέσεις του κόμματός του
Protagon Team

Την υποστήριξη του γερμανού προέδρου Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ ώστε να μην περικοπούν οι ελληνικές συντάξεις ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Οκτωβρίου, στην Αθήνα.

Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με τον γερμανό πρόεδρο περί τη μία ώρα και του ανέπτυξε τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας σε όλα τα καίρια θέματα του παρόντος: οικονομικό, μεταναστευτικό, «μακεδονικό», ελληνοτουρικές σχέσεις.

Στιγμιότυπο από την ωριαία συζήτηση μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και του κ. Σταϊνμάιερ

Του είπε ότι για τη ΝΔ προέχει η προσέλκυση ξένων επενδύσεων ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, και ότι για αυτόν τον λόγο σχεδιάζει, εφόσον κυβερνήσει, να καθιερώσει ένα καινούργιο, σταθερό φορολογικό σύστημα το οποίο θα μειώνει τους συντελεστές στα φυσικά πρόσωπα και στις επιχειρήσεις. Επιπλέον του εξήγησε και τα πλάνα του κόμματός του όσον αφορά την καταπολέμηση της κρατικής γραφειοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης μετέφερε στον συνομιλητή του τις ανησυχίες του σχετικά με το πώς αξιοποιήθηκαν από την κυβέρνηση Τσίπρα τα κοινοτικά κονδύλια που έχουν χορηγηθεί στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό, σκιαγραφώντας με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους υποδοχής των μεταναστών και των προσφύγων. Τον διαβεβαίωσε μάλιστα ότι η Νέα Δημοκρατία προτίθεται να επιταχύνει τη διαδικασία χορήγησης ασύλου, προκειμένου όσοι δεν το δικαιούνται να επιστρέφουν αμέσως στη χώρα προέλευσής τους.

Οσον αφορά τα εθνικά θέματα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε στον κ. Σταϊνμάιερ τη διακηρυγμένη θέση του κόμματός του ότι δεν πρόκειται να κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Στο πλαίσιο δε της συζήτησης για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η ΕΕ οφείλει να είναι αυστηρότερη με την Τουρκία, χωρίς όμως να την αποξενώνει από την Ευρώπη.