Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου | Λιάκος Γιάννης/Intime
Επικαιρότητα

Μητσοτάκης: Κάλεσε τους ιδιοκτήτες Ολυμπιακού, ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ στο Μαξίμου

Ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί πρώτα με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν, την ερχόμενη Τετάρτη, για να συζητήσουν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στον χώρο του ποδοσφαίρου στη σκιά των τραγικών γεγονότων στη Νέα Φιλαδέλφεια
Protagon Team

Την κατάσταση στα χέρια του για τα όσα συμβαίνουν στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου -και όχι μόνο- αποφάσισε να πάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σκιά και του θανάτου του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή, την περασμένη Δευτέρα.

Αμέσως μετά την ανάπαυλα του Δεκαπενταύγουστου, ο Πρωθυπουργός αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την οπαδική βία, πέρα βέβαια από το ζήτημα των επιχειρησιακών αστοχιών της ΕΛ.ΑΣ, για το οποίο η κυβέρνηση τηρεί στάση αναμονής, περιμένοντας το πόρισμα της εσωτερικής έρευνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν και συμφώνησαν να συναντηθούν την ερχόμενη Τετάρτη, 16 Αυγούστου, στο Μέγαρο Μαξίμου για να συζητήσουν όσα συμβαίνουν στο ελληνικό και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μετά τα τραγικά γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μετά τη συνάντησή τους, στις 11 το πρωί της ίδιας ημέρας, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του πρόεδρου της UEFA και αρμόδιων υπουργών, στην οποία, όπως αναφέρθηκε στη σχετική ανακοίνωση, «έχουν προσκληθεί» οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιοι από τους ιδιοκτήτες θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση του Πρωθυπουργού.