Στις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην τελετή απονομής των Βραβείων του ΕΒΕΑ το βράδυ της Πέμπτης | INTIME / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ
Επικαιρότητα

Μητσοτάκης για Τουρκία: Εχουμε έναν γείτονα που όσο απομονώνεται, τόσο εξαγριώνεται

Μήνυμα για «εθνική συσπείρωση απέναντι στον απρόβλεπτο γείτονα» έστειλε το βράδυ της Πέμπτης ο Πρωθυπουργός
Protagon Team

«Είναι χρέος μας να μην εξωραΐσουμε το διεθνές περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην τελετή απονομής των Βραβείων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), στο Ζάππειο Μέγαρο, το βράδυ της Πέμπτης, σε μία ομιλία η οποία δε θα μπορούσε παρά να έχει αναφορές και στη συμπεριφορά της Τουρκίας, οι προκλήσεις από την οποία μοιάζει να κλιμακώνονται καθημερινά (περισσότερα εδώ).

Το διεθνές περιβάλλον αυτό, ανέφερε, περιλαμβάνει τον πόλεμο στην Ουκρανία, μία πρωτοφανή ενεργειακή αναστάτωση, μία αναστάτωση στο παγκόσμιο εμπόριο αλλά και επισιτιστικό κίνδυνο για πολλές χώρες. Επιπλέον, ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν πληθωρισμό, που, όπως είπε, ροκανίζει το εισόδημα των πολιτών.

Σε αυτό το σημείο της ομιλίας του ο πρωθυπουργός πρόσθεσε πως η Ελλάδα έχει έναν γείτονα ο οποίος «όσο απομονώνεται, τόσο εξαγριώνεται», σε μία σαφή αναφορά για την Τουρκία, την οποία όμως δεν κατονόμασε.

«Υπ’ αυτούς τους όρους θα επαναλάβω την άποψή μου πως ισχυρό κράτος σήμερα είναι το σταθερό κράτος και αυτή τη σταθερότητα που συμβαδίζει με τη συνέχεια και τη συνέπεια είμαι αποφασισμένος να την εξασφαλίσω», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Επεσήμανε, εξάλλου, ότι η κυβέρνηση επιμένει στο μεταρρυθμιστικό της σχέδιο, ενώ παράλληλα υλοποιεί ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα στήριξης σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Υπογράμμισε, επίσης, πως η χώρα θα πρέπει να μείνει μακριά από την τοξική κομματική αντιπαράθεση. Επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους αλλά τώρα είναι ώρα για διαφορετικές προτεραιότητες: «Κατ’ αρχάς για εθνική συσπείρωση απέναντι σ’ έναν απρόβλεπτο γείτονα, για συνετή οικονομική διαχείριση και για διαρκείς παρεμβάσεις για να εξασφαλίσουμε μία ομαλή και δημιουργική καθημερινότητα».

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Μητσοτάκης «ο ρεαλισμός δεν εμποδίζει την αισιοδοξία όταν αυτή τεκμηριώνεται με αισιοδοξία και υπάρχει».