Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα στο Μάτι, τον Ιούλιο του 2019 | Intime
Επικαιρότητα

Μητσοτάκης για Μάτι: «Οσα αποκαλύπτονται είναι ανατριχιαστικά»

Τι δήλωσε ο Πρωθυπουργός μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής» για τις άνωθεν πιέσεις στον πραγματογνώμονα της Πυροσβεστικής
Protagon Team

«Οσα αποκαλύπτονται είναι ανατριχιαστικά. Φαίνεται ξεκάθαρα πια ότι υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης. Είναι απαραίτητο να διαλευκανθεί η υπόθεση μέχρι τέλους και να αποδοθούν ευθύνες. Το οφείλουμε στη μνήμη των θυμάτων», τόνισε ο Πρωθυπουργός μιλώντας σε συνεργάτες του για τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής» για την τραγωδία στο Μάτι.

Νωρίτερα, ο Στέλιος Πέτσας είχε δηλώσει πως τα δικαστικά έγγραφα αποκαλύπτουν έγκλημα συγκάλυψης και «τεράστιες ηθικές, πολιτικές και ποινικές διαστάσεις», όπως δείχνουν τα συγκλονιστικά στοιχεία για την εθνική τραγωδία.

Φώφη Γεννηματά: «Εστησαν σόου για να καλύψουν ευθύνες»

«Το βράδυ που καίγονταν άνθρωποι έστησαν σόου για να καλύψουν ευθύνες», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας πως πρέπει η δικαιοσύνη να ερευνήσει σε βάθος και όλα να βγουν στο φως.

«Στη μνήμη θυμάτων και συγγενών, για όσους ζουν ακόμα εκεί, να φτάσει η δικαιοσύνη στην αλήθεια και να μάθουμε τι συνέβη και ποιοι έχουν ευθύνες», υπογράμμισε.