Εικόνα από το περσινό μνημόσυνο, παρουσία της οικογένειας, στη μνήμη του Θάνου Αξαρλιάν, στο σημείο της δολοφονίας του | Intime
Επικαιρότητα

Μητσοτάκης για επέτειο δολοφονίας Αξαρλιάν από τη 17 Νοέμβρη: Η Δημοκρατία θυμάται και τον τιμά

Η ανάρτηση του Πρωθυπουργού για τα 32 χρόνια από τη δολοφονία του 20χρονου φοιτητή, στη συμβολή των οδών Καραγιώργη Σερβίας και Βουλής, κατά την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του Γιάννη Παλαιοκρασσά
Protagon Team

Ηταν 14 Ιουλίου 1992, όταν ο 20χρονος φοιτητής, Θάνος Αξαρλιάν, έπεφτε νεκρός στη συμβολή των οδών Καραγιώργη Σερβίας και Βουλής, μετά από τρομοκρατικό χτύπημα της 17 Νοέμβρη, που στόχο είχε τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Παλαιοκρασσά.

Ανάρτηση στην πλατφόρμα X, για τα 32 χρόνια από τη δολοφονία του Αξαρλιάν, έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την Κυριακή.

«Αν ζούσε, θα είχε σχεδόν την ηλικία της Μεταπολίτευσης. Κι όμως ο Θάνος Αξαρλιάν δολοφονήθηκε από την τρομοκρατία μόλις στα 20 χρόνια του. Η Δημοκρατία θυμάται και τον τιμά. Αγωνίζεται και νικά. Προχωρά και αγρυπνά!», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Στη θλιβερή επέτειο αναφέρθηκαν και οι Νίκος Δένδιας και Μάκης Βορίδης.

«Συμπληρώνονται 32 χρόνια από την ημέρα που ο Θάνος Αξαρλιάν,σε ηλικία μόλις 20 ετών, έφυγε άδικα από τη ζωή, στη συμβολή των οδών Καραγιώργη Σερβίας και Βουλής, εξαιτίας της δολοφονικής επίθεσης της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη με ρουκέτα. Τιμάμε τη μνήμη του και τη διατηρούμε ζωντανή, όπως και όλων των θυμάτων της τρομοκρατίας», έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Χ ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε: «32 χρόνια από τη δολοφονική επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης “17 Νοέμβρη” με θύμα τον Θάνο Αξαρλιάν. Δεν ξεχνάμε».