Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «το ερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο» αποτελέι «μια ευκαιρία» για την ΕΕ | ΓτΠ / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Επικαιρότητα

Μητσοτάκης: Ελληνικές προτάσεις στα μέτρα της Κομισιόν για το φυσικό αέριο

Για «αποφασιστικό βήμα» στην προσπάθεια μείωσης των τιμών ενέργειας έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός, χαιρετίζοντας το «πακέτο των προτάσεων της Επιτροπής, που περιλαμβάνει δύο προτάσεις που η Ελλάδα είχε κάνει εδώ και καιρό»
Protagon Team

Τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ενέργεια χαιρέτισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω ανάρτησής του στο Διαδίκτυο, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το ολοκληρωμένο πακέτο των προτάσεων αυτών δίνει στην Ευρώπη την ευκαιρία να αποκαταστήσει τον έλεγχό της στις αγορές ενέργειας κατά τη Σύνοδο Κορυφής, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Προσέθεσε, δε, ότι «το πακέτο των προτάσεων της Επιτροπής περιλαμβάνει δύο προτάσεις που η Ελλάδα είχε κάνει εδώ και καιρό: μηχανισμό διόρθωσης τιμών στο TTF (σ.σ. δείκτης αναφοράς για το φυσικό αέριο που διακινείται στην ήπειρο) και περιορισμό των διακυμάνσεων στις αγορές παραγώγων ενέργειας».

«Αυτό μπορεί να είναι ένα αποφασιστικό βήμα στην προσπάθεια μας να μειώσουμε τις τιμές ενέργειας για τους ευρωπαίους πολίτες και τις επιχειρήσεις», κατέληξε.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Πρωθυπουργού έχει ως εξής:

«Καλωσορίζω την πρόταση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής @vonderleyen με ένα ολοκληρωμένο πακέτο που περιλαμβάνει δύο προτάσεις που η Ελλάδα είχε κάνει εδώ και καιρό: μηχανισμό διόρθωσης τιμών στο TTF και περιορισμό των διακυμάνσεων στις αγορές παραγώγων ενέργειας.

Το ερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι μια ευκαιρία να αποκαταστήσουμε τον έλεγχο στις αγορές ενέργειας θέτοντας ένα όριο στις τιμές και μειώνοντας την ακραία αστάθεια. Αυτό μπορεί να είναι ένα αποφασιστικό βήμα στην προσπάθειά μας να μειώσουμε τις τιμές της ενέργειας για τους ευρωπαίους πολίτες και τις επιχειρήσεις».