Στον Άγιο Δημήτριο βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Είχε συναντήσεις στο δημαρχείο της πόλης και συνομίλησε με κατοίκους | INTIME/ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/
Επικαιρότητα

Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει άλλη πρόταση διακυβέρνησης σήμερα

Στον Άγιο Δημήτριο Αττικής βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας μήνυμα συσπείρωσης ενόψει ευρωεκλογών και τονίζοντας ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, μόνο «πόλεμος» κατά του ίδιου
Protagon Team

«Χαλαρή» προεκλογική -ενόψει ευρωεκλογών- βόλτα έκανε το Σάββατο στον Άγιο Δημήτριο Αττικής ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας και βγάζοντας φωτογραφίες με κατοίκους της περιοχής και εκπροσώπους της τοπικής αγοράς.

«Και από τον Άγιο Δημήτριο στέλνουμε ένα μήνυμα συσπείρωσης και νίκης ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Λιγότερο από δύο μήνες από τις ευρωεκλογές, θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποιες πολύ σύντομες σκέψεις, γιατί οι ευρωεκλογές αυτές έχουν ξεχωριστή σημασία και γιατί δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν με καμιά χαλαρότητα από τους Έλληνες πολίτες και ειδικά από τους συμπολίτες μας, οι οποίοι στήριξαν τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές» είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Οι ευρωεκλογές είναι εθνική κάλπη

Και πρόσθεσε: «Θέλω να αναρωτηθείτε, όλοι σας, η καθεμία και ο καθένας ξεχωριστά, την επόμενη μέρα μετά τις ευρωεκλογές ποια πολιτική δύναμη θέλετε να διεκδικήσει όλα αυτά προς όφελος των Ελλήνων πολιτών; Η Νέα Δημοκρατία, είναι η απάντηση. Το κόμμα της Ευρώπης, το κόμμα το οποίο έχει αποδείξει ότι ξέρει να διαπραγματεύεται προς όφελος κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα. Το κόμμα που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, το κόμμα που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη, το κόμμα το οποίο κάνει την Ελλάδα Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα. Γι’ αυτό, λοιπόν, έχει πολύ μεγάλη σημασία το βράδυ των ευρωεκλογών η Νέα Δημοκρατία να εξακολουθεί να είναι το πιο ισχυρό κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη. Και, με τη δική σας στήριξη, είμαι σίγουρος ότι αυτό θα γίνει πράξη.

Οι ευρωεκλογές, όμως, φίλες και φίλοι, είναι μία εθνική κάλπη και προφανώς το ζητούμενο είναι να εκλέξουμε τους καλύτερους ευρωβουλευτές. Είναι όμως, επίσης, σαφές ότι θα βγουν και πολιτικά συμπεράσματα από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Και θέλω το βράδυ της 9ης Ιουνίου να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Νέα Δημοκρατία θα εξακολουθεί να είναι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στον τόπο, έτσι ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε, με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα, να υλοποιούμε τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις προς όφελος κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα».

Τόνισε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σταμάτησε τις ροές μεταναστών στα σύνορα, ενώ παράλληλα με την βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων έδωσε τη δυνατότητα σε τούρκους τουρίστες να επισκέπτονται τα νησιά, τονώνοντας την οικονομία τους. Ανέφερε ακόμη ότι το κόμμα του είναι εκείνο που αύξησε τον κατώτατο μισθό, που έδωσε αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους μετά από 13 χρόνια, ενώ ενίσχυσε και τους συνταξιούχους.

Μόνο μέλημα της αντιπολίτευσης να πέσω εγώ

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη νέα θετική αξιολόγηση της Ελλάδας από τον Standard & Poor’s ο κ.Μητσοτάκης τόνισε: «Οι αντίπαλοί μας το υποδέχτηκαν με κάποια ειρωνεία, ότι είναι κάτι που δεν ενδιαφέρει τους πολίτες. Δεν υπάρχει άλλη πρόταση διακυβέρνησης σήμερα, γιατί εμείς σας μιλάμε για το πως θα αλλάξουμε τη χώρα και το μόνο μέλημα τους είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης. Αυτό δεν συνιστά πρόταση διακυβέρνησης. Εμείς ασχολούμαστε με τα πραγματικά προβλήματα, οι άλλοι με τα δικά τους εσωτερικά προβλήματα».

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε και το Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου και είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Στέλιο Μαμαλάκη, με τον οποίο συζήτησε ζητήματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και τρόπους βέλτιστης αξιοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχουν στη διάθεσή τους οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Είμαστε κοντά στην τοπική αυτοδιοίκηση, διότι εσείς είστε κοντά στα προβλήματα των πολιτών. Τα τελευταία χρόνια έχουμε κινητοποιήσει πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία, κάποιοι Δήμοι τα έχουν αξιοποιήσει καλύτερα, κάποιοι Δήμοι δυστυχώς δεν τα αξιοποίησαν στην έκταση που θα έπρεπε. Έχουμε όμως πολλά να συζητήσουμε για την ανάπτυξη της πόλης, για τους χώρους πρασίνου που πρέπει να δημιουργηθούν, για το ρέμα της Πικροδάφνης», τόνισε ο Πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συνάντησης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Α) συναντάται με τον δήμαρχο Αγίου Δημητρίου Στέλιο Μαμαλάκη (Α), κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο Δημαρχείο, το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ/

«Είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε κοινό τόπο και κοινό βηματισμό για να αντιμετωπίσουμε σημαντικές προκλήσεις αυτής της όμορφης και πολύ δυναμικής πόλης», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είστε ο πρώτος Πρωθυπουργός που επισκέπτεται το Δημαρχείο της πόλης και θεωρώ βέβαια ότι αυτό δεν είναι τυχαίο. Εκφράζει σίγουρα την πρόθεση να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις σε έναν Δήμο που έχει μείνει αρκετά πίσω σε σχέση με τους όμορους Δήμους του Νότιου Τομέα», σημείωσε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου.