Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά στους δημοσιογράφους, την Κυριακή | Reuters
Επικαιρότητα

Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν θα αντέξει να εμφανιστεί διχασμένη ή αδύναμη

Πυρετός διαβουλεύσεων και αλλεπάλληλες συναντήσεις του Πρωθυπουργού την τρίτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής για το Ταμείο Ανάκαμψης
Protagon Team

Για μια «κρίση χωρίς προηγούμενο» έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής για τρίτη συνεχή ημέρα, την Κυριακή, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να αντέξουμε να εμφανιστούμε διχασμένοι ή αδύναμοι».

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Διαπραγματευόμαστε εδώ και τρεις ημέρες, προφανώς δεν έχουμε κάνει αρκετή πρόοδο για να φτάσουμε σε συμφωνία και ειλικρινά ελπίζω ότι σήμερα μπορούμε να ξεπεράσουμε το αδιέξοδο. Από την πρώτη στιγμή κατέστησα σαφές ότι όλοι πρέπει να κάνουμε συμβιβασμούς, όμως αυτοί οι συμβιβασμοί δεν πρέπει να είναι τέτοιοι που να αποδυναμώνουν το επίπεδο της φιλοδοξίας μας σε σχέση με μια θαρραλέα ευρωπαϊκή απάντηση στην κρίση του κορονοϊού και τον οικονομικό αντίκτυπο που κόστισε. Αντιμετωπίζουμε μια οικονομική κρίση χωρίς προηγούμενο και δεν μπορούμε να αντέξουμε να εμφανιστούμε διαιρημένοι ή αδύναμοι».

Αλλεπάλληλες συναντήσεις Μητσοτάκη με ευρωπαίους ηγέτες

Μετά τη δήλωσή του, είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με ευρωπαίους ηγέτες.

Πρώτα, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το μεσημέρι της Κυριακής, ο κ. Μητσοτάκης συμμετείχε σε συνάντηση με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον ιταλό και τον ισπανό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε και Πέδρο Σάντσεθ αντίστοιχα και τον πορτογάλο πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα.

Και στη συνέχεια, συναντήθηκε με τους Κόντε, Σάντσεθ, Κόστα με τους τέσσερις δύσπιστους της ΕΕ, δηλαδή τους ηγέτες της Ολλανδίας, Δανίας, Αυστρίας, Σουηδίας αλλά και της Φινλανδίας.