Ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην παρουσίαση της Μελέτης Ανάπτυξης του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο Καραπάντσειο Πνευματικό Κέντρο | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Mητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Δικαιωθήκαμε για τις δύσκολες αποφάσεις στο ποδόσφαιρο

Και στο ποδόσφαιρο γινόμαστε σταδιακά Ευρώπη. Σε έξι μήνες θα παραδώσουμε το πιο σύγχρονο και όμορφο Μετρό
Protagon Team

Δικαιωμένος για τις δύσκολες –όπως είπε– αποφάσεις που υποχρεώθηκε να πάρει η κυβέρνηση αναφορικά με τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην αρχή της ομιλίας του κατά την παρουσίαση της Μελέτης Ανάπτυξης του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο Καραπάντσειο Πνευματικό Κέντρο, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι γίναμε Ευρώπη και στο ποδόσφαιρο.

«Οι δύσκολες αποφάσεις  που πήραμε για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος φαίνεται ότι τελικά δικαιώθηκαν από τις εξελίξεις. Αναγκαστήκαμε να κλείσουμε τα γήπεδα για δύο μήνες, έως ότου τοποθετηθούν κάμερες, δρομολογηθεί η λύση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, αυτοματοποιηθούν οι ποινές για κάθε είδους παράβαση.

»Και παρά το γεγονός ότι είχαμε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, το οποίο κρίθηκε στην κυριολεξία στην τελευταία αγωνιστική -και αυτό προφανώς πάντα μπορεί να αυξάνει τα πάθη-, η συνολική εικόνα των γηπέδων, από τότε που ξεκίνησε και πάλι το πρωτάθλημα με φιλάθλους αλλά και στα playoff, είναι μια εικόνα που προσομοιάζει περισσότερο με ευρωπαϊκά γήπεδα. Πιστεύω ότι και στο ποδόσφαιρο σταδιακά γινόμαστε Ευρώπη. Ας το κρατήσουμε αυτό ως ένα σημαντικό βήμα στη σωστή κατεύθυνση», τόνισε ο Πρωθυπουργός, που δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας από τον ΠΑΟΚ μέσα στην έδρα του «συμπολίτη» Αρη.

Συγχαίρω τον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση  του πρωταθλήματος, είπε εν μέσω χειροκροτημάτων, για να προσθέσει αστειευόμενος: «Τα συγχαρητήρια του υπουργού έχουν διπλή αξία καθώς προέρχονται από γνωστό οπαδό της ΑΕΚ». «Και βέβαια», σημείωσε», για τους λίγους ή περισσότερους δυσαρεστημένους Θεσσαλονικείς από το χθεσινό αποτέλεσμα, υπάρχει μία ευκαιρία ακόμα, στον τελικό του Κυπέλλου, να φέρετε και το Κύπελλο στον Λευκό Πύργο».

Κατά τα άλλα, και αναφερόμενος στο Μετρό της Θεσσαλονίκης, ο  Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι σε έξι μήνες η πόλη θα έχει το πιο σύγχρονο και όμορφο Μετρό.

Oσον αφορά την επέκτασή του, ανέφερε ότι «τα δεδομένα θα μας δείξουν πού πρέπει να γίνουν τα επόμενα βήματα», κάνοντας ειδική αναφορά στη βορειοδυτική Θεσσαλονίκη που πρέπει να καλυφθεί με σύγχρονα μέσα μεταφοράς και την προτεραιοποίηση για να γίνει εκεί η επέκταση του Μετρό.

Το Νοέμβριο θα εγκαινιαστεί η λειτουργία της βασικής γραμμής του Mετρό Θεσσαλονίκης και στη μελέτη επέκτασής του που εκπόνησε η εταιρεία «Ελληνικό Μετρό», δίνεται προτεραιότητα στην κάλυψη της Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να βγει, επιτέλους, η συγκεκριμένη περιοχή από την απομόνωση δεκαετιών, τόνισε ο Πρωθυπουργός για να προσθέσει:

«Σε έξι μήνες από τώρα θα μπορέσουμε να παραδώσουμε στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, αλλά και στους επισκέπτες, το πιο σύγχρονο, κατά πάσα πιθανότητα, σίγουρα το πιο όμορφο μετρό οποιαδήποτε ευρωπαϊκής πόλης. Και το λέω αυτό σε μία πόλη η οποία έχει δοκιμαστεί πολύ από προσδοκίες οι οποίες διαψεύστηκαν στο παρελθόν. Το Μετρό Θεσσαλονίκης, επιτέλους, γίνεται πράξη»

Με αφορμή, μάλιστα, την παρουσίαση της μελέτης, αλλά και ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε για μία ακόμη φορά πως «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το αποτύπωμα της Ευρώπης το βλέπουμε παντού και στη χρηματοδότηση του Μετρό και στη δυνατότητα να διεκδικήσουμε πόρους στο μέλλον» για να τονίσει ότι «οι διεκδικήσεις αυτές δεν γίνονται με προχειρότητα και ευχολόγια αλλά με δεδομένα και σχέδιο».

Γι’ αυτό και ζήτησε εκ νέου «να μην το ξεχνάμε αυτό στις κάλπες του Ιουνίου όταν θα προσέλθουμε στις κάλπες για τις ευρωεκλογές. Να θυμόμαστε ποιο είναι το κόμμα που απέδειξε έμπρακτα ότι μπορεί να διεκδικεί χωρίς να φωνασκεί και να φέρνει έμπρακτα αποτελέσματα χωρίς να λαϊκίζει».

«Με το καλό να βρεθούμε στα εγκαίνια του Μετρό Θεσσαλονίκης πριν από το τέλος του έτους, πιστεύω ότι θα είναι μια στιγμή προσωπικής δικαίωσης», κατέληξε στον χαιρετισμό του ο Πρωθυπουργός.

Στις 11:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στη Σταυρούπολη, για την εκδήλωση με αφορμή την έναρξη των πρώτων δρομολογίων ηλεκτρικών λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη.

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη περιελάμβανε συναντήσεις  με τον μητροπολίτη Φιλόθεο και τον δήμαρχο, Στέλιο Αγγελούδη. καθώς επίσης και επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο και το Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Α/Τ «Βέλος».