Ο Χρήστος Σπίρτζης επιδεικνύει το κινητό του΄στις δηλώεις έξω από τον Αρειο Πάγο | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Μηνυτήρια αναφορά Σπίρτζη στον Αρειο Πάγο για παγίδευση του κινητού με Predator

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου για σειρά αδικημάτων, μεταξύ άλλων, για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση που επιδιώκει την τέλεση περισσότερων κακουργημάτων. Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με Ντογιάκο για την υπόθεση των υποκλοπών. «Μα τι διαβολική σύμπτωση», το ειρωνικό σχόλιο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο
Protagon Team

Mηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καταγγέλλοντας παγίδευση του κινητού τηλεφώνου του, μέσω του λογισμικού Predator.

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, η παγίδευση του κινητού του έγινε το 2021.

Ο πρώην υπουργός κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για σειρά αδικημάτων, μεταξύ άλλων για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση που επιδιώκει την τέλεση περισσότερων κακουργημάτων.

Νωρίτερα, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, στην οποία, πέραν του κ. Σπίρτζη, συμμετείχε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου (νυν διευθυντής του Γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ) και ο Γιώργος Σαρλής, επικεφαλής του νομικού τμήματος του κόμματος, συναντήθηκε με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, με αντικείμενο την υπόθεση των υποκλοπών.

Σε συνέχεια της καταγγελίας Σπίρτζη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, την έκτακτη σύγκληση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Οικονόμου: Διαβολική σύμπτωση

Σε ειρωνικό τόνο ήρθε η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, για την καταγγελία του Χρήστου Σπίρτζη.

Κατά διαβολική σύμπτωση, την ημέρα που ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, ο κ. Σπίρτζης ανακάλυψε και αποφάσισε να καταγγείλει στη Δικαιοσύνη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με κακόβουλο λογισμικό, σχολίασε ο κ. Οικονόμου, επαναλαμβάνοντας ότι στην υπόθεση των παρακολουθήσεων ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του επιμένουν να λειτουργούν με γνώμονα την επικοινωνία και το φτηνό θέαμα.

Αναλυτικά η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου έχει ως εξής:

Κατά διαβολική σύμπτωση την ημέρα που ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, ο κ. Σπίρτζης ανακάλυψε και αποφάσισε να καταγγείλει στη Δικαιοσύνη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με κακόβουλο λογισμικό. Μάλιστα…

Το πρόβλημα των κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων έχει παρουσιαστεί εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια, είναι πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο και οφείλουμε συνολικά να βρούμε αποτελεσματικά αντίμετρα απέναντι σε αυτή την απειλή.

Ο κ. Σπίρτζης καλώς έπραξε που κατέφυγε στη Δικαιοσύνη και όποιος έχει αντίστοιχες υποψίες το ίδιο χρειάζεται να πράξει.

Η Κυβέρνηση έχει ήδη κινήσει όλες τις θεσμικές διαδικασίες για τη διερεύνηση των ζητημάτων αυτών σε βάθος χρόνου και έχει ξεκαθαρίσει ότι η ελληνική πολιτεία δεν προμηθεύτηκε και καμιά κρατική αρχή δεν χρησιμοποίησε και δεν χρησιμοποιεί τέτοια λογισμικά. Αντιθέτως έχει δεσμευθεί, στο πλαίσιο και των συνολικότερων ενεργειών από την Ε.Ε. για την αντιμετώπιση κακόβουλων λογισμικών, τα οποία λειτουργούν σε σειρά χωρών, παραβιάζοντας την αρχή του απορρήτου των επικοινωνιών.

Σημαντική διευκρίνιση: η Κυβέρνηση επιδιώκει την ουσία, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του λειτουργούν με γνώμονα την επικοινωνία και το φτηνό θέαμα.