| Intime
Επικαιρότητα

Μήνυση κατά των δύο καταγγελλόντων για την υπόθεση Λιγνάδη θα καταθέσει ο Αλέξης Κούγιας

Ο ποινικολόγος σε δηλώσεις του ισχυρίστηκε ότι η μαρτυρία της γυναίκας που κατέθεσε πολλά για τον σκηνοθέτη είναι αναξιόπιστη
Protagon Team

Η υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη θα καταθέσει μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση και για ψευδή καταμήνυση κατά των δύο καταγγελλόντων, τόνισε ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας, που χαρακτήρισε αναξιόπιστη τη μαρτυρία μιας γυναίκας που οδήγησε στην έκδοση εντάλματος σύλληψης.

«Αύριο θα καταθέσουμε μήνυση εις βάρος των δύο ανθρώπων και όσων όλο το χρονικό διάστημα έλεγαν αυτά που έλεγαν εις βάρος του», είπε ο κ. Κούγιας σε δηλώσεις του την Τετάρτη στο Mega.

Ο ποινικολόγος είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν βρισκόταν στον τόπο τέλεσης των κακουργημάτων και ότι αυτό θα κατατεθεί με στοιχεία στο δικαστήριο.

Για την 40χρονη γυναίκα, που κατέθεσε πολλά και επιβαρυντικά για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ο κ. Κούγιας έκανε λόγο για αναξιόπιστη μάρτυρα και ελλιπή κατάθεση. «Από το περιεχόμενο της καταθέσεως προκύπτει ότι δεν έχει κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς των δύο νεαρών», επισήμανε.

«Μάρτυρας-κλειδί είναι αυτός που μέσω της μαρτυρίας του αποδεικνύονται ή μη κάποιες πράξεις», είπε ο κ. Κούγιας και τόνισε ότι για τις πράξεις που κατηγορείται ο Δημήτρης Λιγνάδης από τους δύο καταγγέλλοντες, «η συγκεκριμένη μάρτυρας δεν λέει τίποτα».

Για το αίτημα ακύρωσης της διαδικασίας που κατέθεσε νωρίτερα την Τετάρτη, είπε ότι αυτό πηγάζει από τις παραλείψεις που διαπιστώθηκαν στην προανακριτική διαδικασία. Πρόσθεσε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν κλήθηκε ποτέ από τη Δικαιοσύνη προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για όσα καταγγέλλονται, ενώ «δεν υπήρχαν πουθενά οι εξηγήσεις του» στη δικογραφία. «Αφού δεν τον κάλεσαν να πει την άποψή του, πώς άσκησαν ποινική δίωξη;», ρώτησε.

Τέλος, ανέφερε ότι το επιχείρημα της φυγής του σκηνοθέτη καταρρίπτεται από το γεγονός ότι ο ίδιος ο Λιγνάδης είχε πει ότι είναι διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή στις Αρχές, κάτι που ακυρώνει και το ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί σε βάρος του.

Ο δικηγόρος σημείωσε ότι αν τελικά αύριο, που έχει προγραμματιστεί η απολογία του σκηνοθέτη, δεν γίνει δεκτό το αίτημα ακυρότητας της διαδικασίας, θα προχωρήσει κανονικά η απολογία.