Ο Χάρι, η Μέγκαν και ο Αρτσι, τον Σεπτέμβριο του 2019, κατά την επίσημη επίσκεψή τους στη Νότια Αφρική | EPA / TOBY MELVILLE / POOL
Επικαιρότητα

Μήνυση από Χάρι – Μέγκαν κατά παπαράτσι που «εισβάλλουν» με drone στο σπίτι τους

Το ζευγάρι κατήγγειλε ότι οι φωτογράφοι έστειλαν το drone όταν ο 14 μηνών γιος τους ήταν στην αυλή, ενώ έκαναν και τρύπες στον φράκτη της βίλας τους, στο Λος Αντζελες
Protagon Team

Ο εφιάλτης των παπαράτσι επιστρέφει στη ζωή του πρίγκιπα Χάρι, αυτή τη φορά, στο Λος Αντζελες, στοχεύοντας τον ίδιο με τη σύζυγό του και τον 14 μηνών γιο τους, Αρτσι.

Ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ κατέθεσαν αγωγή κατά των παπαράτσι, στην οποία αναφέρεται ότι προκειμένου να φωτογραφίσουν τον γιο τους, έστειλαν ένα drone πάνω από το σπίτι τους στο Λος Αντζελες, την ώρα που η οικογένεια βρισκόταν στην αυλή.

Στην αγωγή αναφέρεται ότι οι φωτογράφοι, οι οποίοι δεν έχουν ταυτοποιηθεί, παραβίασαν τους νόμους της ιδιωτικής ζωής της Καλιφόρνιας όταν έστειλαν το drone, ενώ παράλληλα, έκαναν τρύπες στον προστατευτικό φράκτη της έπαυλης.

«Κάθε άτομο και μέλος της οικογένειας στην Καλιφόρνια, από τον νόμο, έχει το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή μέσα στο σπίτι. Κανένα drone, ελικόπτερο ή τηλεφακός δεν μπορεί να αφαιρέσει αυτό το δικαίωμα», δήλωσε ο δικηγόρος του ζευγαριού, Μάικλ Καμπ, σύμφωνα με την Washington Post.

«Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ καταθέτουν αυτήν την αγωγή για να προστατεύσουν το δικαίωμα του γιου τους στην ιδιωτική ζωή στο σπίτι τους, χωρίς να εισβάλουν φωτογράφοι και να σταματήσουν εκείνους που επιδιώκουν να επωφεληθούν από αυτές τις παράνομες ενέργειες».

Σύμφωνα με τη μήνυση, το ζευγάρι ακολουθείται παντού και συνεχώς από παπαράτσι, που προσπαθούν με κάθε μέσο, ακόμα και ελικόπτερα, να παραβιάσουν τις ιδιωτικές τους στιγμές.