Από τη Μεγαλόχαρη της Τήνου το πασχαλινό μήνυμα του Πρωθυπουργού | Γ.Τ Πρωθυπουργού
Επικαιρότητα

Μήνυμα Μητσοτάκη για το Πάσχα: Η σκέψη μας στους πιο αδύναμους και τους ένστολους

«Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα» σε όλους τους Ελληνες «όπου και αν αυτοί βρίσκονται» ευχήθηκε ο Πρωθυπουργός, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία σε «αυτούς που περισσότερο παρά ποτέ αυτές τις μέρες χρειάζονται τη στήριξή μας» αλλά και «σε όλες και σε όλους αυτούς που νύχτα μέρα, και αυτές τις Αγιες μέρες, αγωνίζονται προκειμένου να είμαστε ασφαλείς»
Protagon Team

«Καθώς η Μεγάλη Εβδομάδα προσεγγίζει το τέλος της, η προσδοκία της Ανάστασης μας γεμίζει όλους ελπίδα, δύναμη και αισιοδοξία», τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο μήνυμά του για το Πάσχα από την Τήνο, όπου βρέθηκε τις ημέρες των γιορτών.

«Η παράδοση επιβάλλει αυτές τις Αγιες μέρες του Πάσχα να τις περνάμε μαζί με τους αγαπημένους μας. Η σκέψη μας, όμως, πρέπει να τρέχει πρωτίστως στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, αυτούς που περισσότερο παρά ποτέ αυτές τις μέρες χρειάζονται τη στήριξή μας, αλλά και σε όλες και σε όλους τους ενστόλους μας, αυτούς που νύχτα μέρα, και αυτές τις Αγιες μέρες, αγωνίζονται προκειμένου όλες και όλοι να είμαστε ασφαλείς», συνέχισε.

«Εδώ, από τη Μεγαλόχαρη της Τήνου, αυτό το τόσο σημαντικό νησί για την Ορθοδοξία μας, θέλω να ευχηθώ σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα. Χρόνια πολλά», κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών για την Ανάσταση

Στη δική του δήλωση από την Κέρκυρα, όπου βρίσκεται, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σημείωσε:

«Βρίσκομαι στο νησί των Φαιάκων για τις ημέρες του Πάσχα, για να γιορτάσουμε την πιο σημαντική γιορτή της Ορθοδοξίας, την Ανάσταση, τη μετάβαση από το σκοτάδι στο φως. Δηλαδή, ακριβώς αυτό που έχω δει τόσο κόσμο να μου λέει είμαστε μαζί για να αλλάξουμε τη χώρα μας, πρέπει να αλλάξουμε από το σκοτάδι της αναξιοκρατίας και της ατιμωρησίας, στο φως της ελπίδας, της αξιοκρατίας, της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της ειρήνης».

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ευχήθηκε με τη σειρά του το φετινό Πάσχα να «γίνει η αφετηρία για να οικοδομήσουμε και μια πιο δίκαιη Ελλάδα, με περισσότερη ευημερία και ασφάλεια».

«Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια. Με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ και εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις, δηλαδή στην ΕΕ των πολέμων, των λόμπι, της εκμετάλλευσης, και εκεί που τελικά ανατρέπονται στην πράξη, στους δρόμους του αγώνα. Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!», διεμήνυσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος σημείωσε, ανάμεσα σε άλλα, πως «εάν θέλουμε να αναστήσουμε τη χώρα, πρέπει να θυμόμαστε ότι με αυτούς που κυβέρνησαν, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται ποτέ να υπάρχει πραγματική ανάσταση του γένους και του έθνους». «Καλή Ανάσταση λοιπόν και να θυμάστε: Αυτοί μας έφτασαν εδώ και η Ανάσταση του Κυρίου να γίνει ανάσταση ψυχών και ανάσταση του έθνους», ευχήθηκε.

Ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης ζήτησε σε δηλώσεις του να «κρατήσουμε το μήνυμα αυτών των ημερών» και συγκεκριμένα: «Το μήνυμα της ελπίδας, το φως, την αλληλεγγύη, την οικουμενική προσδοκία για ειρήνη και για δικαιοσύνη».

«Χριστός Ανέστη! Νῦν πάντα πεπλήρωται φωτός. Ελληνίδες, Ελληνες, το χαρμόσυνο γεγονός της Αναστάσεως του Χριστού μας να φέρει την Ανοιξη στις καρδιές όλων των Ελλήνων και να διαλύσει τα προβλήματα που μας περιβάλλουν», ήταν το μήνυμα του Δημήτρη Νατσιού από τη Νίκη.