Ο Μίλτος Κύρκος επέμεινε ότι το μήνυμα της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη «δεν είναι ανανέωση αλλά αναπαλαίωση» | SOOC
Επικαιρότητα

Μίλτος Κύρκος: «Σενάριο συνεργασίας με ΝΔ εμένα δεν με περιλαμβάνει»

Ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού απέρριψε την πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη αλλά και την επιχειρηματολογία βουλευτών του κόμματος για σύμπραξη με τη Νέα Δημοκρατία
Protagon Team

Τον δυισμό -αν όχι διχασμό- που υπάρχει στο Ποτάμι (με τη ΝΔ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ) εν όψει και του συνεδρίου του κόμματος επιβεβαίωσε ο ευρωβουλευτής Μίλτος Κύρκος, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι σενάρια προεκλογικής συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία δεν τον περιλαμβάνουν.

Ο κ. Κύρκος, ο οποίος εδώ και καιρό έχει χαράξει μια δική του γραμμή συζητώντας με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κλήθηκε να σχολιάσει τη σχετική πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη περί προεκλογικής συνεργασίας Ποταμιού και ΝΔ.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό 24/7, ο κ. Κύρκος σχολίασε:

«Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα τέτοιες προτάσεις να φτάσουν σε αποτέλεσμα. Η ΝΔ, αποτυγχάνοντας να δείξει κεντρώο προφίλ αναζητεί έναν τρόπο να κάνει άνοιγμα στο Κέντρο, όπως για παράδειγμα η πρόταση συνεργασίας με το Ποτάμι. Η πολιτική που προτείνει η ΝΔ και το μήνυμα που δίνει ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι ανανέωση σε όλους τους τομείς αλλά η αναπαλαίωση».

Στην παρατήρηση ότι βουλευτές του Ποταμιού, όπως ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Γιώργος Αμυράς, έχουν κατά καιρούς ταχθεί υπέρ μιας σύμπραξης με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Κύρκος είπε: «Ψαριανός και Αμυράς επιβεβαίωσαν στην τελευταία μας συνεδρίαση τη θέση τους υπέρ μια αυτόνομης πορείας του Ποταμιού. Έχουν επίσης δεσμευτεί ότι θα παραδώσουν την έδρα τους εφόσον φύγουν».

Ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού επανέλαβε: «Ακόμη και να υπήρχε σενάριο συνεργασίας με την ΝΔ, που δεν υπάρχει, τέτοιο σενάριο εμένα δεν με περιέχει. Ούτε όμως τον Σταύρο Θεοδωράκη αφορά. Ο λόγος μας, ο λόγος του Ποταμιού, αξίζει να υπάρχει στην ελληνική Βουλή. Προερχόμαστε από μία απόσπαση από το Κίνημα Αλλαγής γιατί εκεί η ηγετική ομάδα δεν ήθελε να μας δώσει καθόλου χώρο».

Ο κ. Κύρκος εκτίμησε επίσης ότι δεν θα φτάσει σ αυτή τη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών για το μακεδονικό, υποστηρίζοντας την άποψη ότι αν έρθει προς κύρωση θα πρέπει να υπερψηφιστεί.