O Κώστας Μπακογιάννης σε παλαιότερη φωτογραφία μαζί με τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη | Facebook
Επικαιρότητα

«Μικρή λεπτομέρεια»: Ο Μπακογιάννης απαντά στις «ψευτοπιπεριές» Πολάκη για τον Μεγάλο Περίπατο

Ο δήμαρχος της Αθήνας δεν άφησε αναπάντητο το νέο κρεσέντο επικριτικών-προσβλητικών σχολίων από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το κόστος των υλικών που χρησιμοποιούνται στην ανάπλαση του κέντρου για το project του Μεγάλου Περιπάτου
Protagon Team

Στην «πολυσχιδή του δράση» στο Facebook ο Παύλος Πολάκης δεν θα μπορούσε να αφήσει στο απυρόβλητο τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας και τον δήμαρχο της πόλης, Κώστα Μπακογιάννη, τον οποίο και κατηγόρησε για πλήθος υπερτιμολογήσεων στο πλαίσιο της ευρύτερηςανάπλασης του κέντρου της πρωτεύουσας (δείτε κάτω τη σχετική ανάρτηση).

Η απάντηση από τον κ. Μπακογιάννη ήρθε και πάλι μέσω Facebook, όπου ο δήμαρχος Αθηναίων καλεί τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας να κοιτάξει λίγο τις «μικρές -αλλά σημαντικές- λεπτομέρειες» συγκεκριμένων επιλογών στο project του Μεγάλου Περιπάτου.

Ο Κώστας Μπακογιάννης καταλογίζει στον κ. Πολάκη απόπειρα αντιπερισπασμού με αστήρικτες κατηγορίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και αφού σημειώνει ότι τα έργα που γίνονται και ο αστικός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται, δεν αφορούν μόνο τη δική του θητεία, προσθέτει:

 «Μικρή λεπτομέρεια ότι όλα έγιναν με την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.  Ο δημόσιος χώρος δεν έχει όμως ούτε χρώμα ούτε ιδεολογία. Και η Αθήνα δεν προσφέρεται για φτηνή μικροπολιτική αντιπαράθεση». 

Ο δήμαρχος της Αθήνας κλείνει την απάντησή του στον βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ με ένα βίντεο από τις εν εξελίξει εργασίες στην περιοχή πέριξ της πλατείας Συντάγματος, το οποίο και συνοδεύει με ένα ειρωνικό υστερόγραφο «σε στυλ Πολάκη».

Αναλυτικά η ανάρτηση και το βίντεο:

Ο κ. Πολάκης, με τον γνωστό μειλίχιο και ευγενικό τρόπο του, μας επιτίθεται για το κόστος του αστικού εξοπλισμού, του Μεγάλου Περιπάτου, λέγοντας ότι «τρώμε λεφτά»!! Για πολλοστή φορά, δεν μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό να αγνοήσει την πραγματικότητα και να αρνηθεί την αλήθεια. Μικρή λεπτομέρεια για τον κύριο Πολάκη, και τους συν αυτώ, ότι όταν ένας δήμος προμηθεύεται αστικό εξοπλισμό, δεν το κάνει μόνο για τη θητεία του δημάρχου αλλά για πολλά χρόνια. Μικρή λεπτομέρεια, ότι δεν νοείται να σπαταλάμε δημόσιο χρήμα επενδύοντας σε προμήθειες τις οποίες πετάμε μετά από λίγο ή πληρώνουμε πολύ περισσότερα για την συντήρησή τους. Μικρή λεπτομέρεια ίσως και απογοητευτική, ότι μιλάμε για σύνθετες, μεταλλικές κατασκευές που ζυγίζουν μέχρι και έναν τόνο για να μη γίνονται πολεμοφόδια. Μικρή λεπτομέρεια, ότι έχουν σχεδιαστεί για να μη βανδαλίζονται αλλά και ότι καλύπτονται με αντιγκράφιτι υλικό. Μικρή λεπτομέρεια για τον κύριο Πολάκη, ότι έχουν εγγύηση από τον κατασκευαστή έως και 15 χρόνια. Μικρή λεπτομέρεια ότι όταν τελειώσει η πιλοτική περίοδος του Μεγάλου Περιπάτου και γίνουν μόνιμα τα έργα, θα ομορφύνουν τις 129 γειτονιές της Αθήνας. Μικρή λεπτομέρεια ότι όλα έγιναν με την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Τον κ. Πολάκη τον τυφλώνει η ανάγκη να κάνει αντιπερισπασμό για να αποπροσανατολίσει την συζήτηση από όσα έγιναν στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις. Ο δημόσιος χώρος δεν έχει όμως ούτε χρώμα ούτε ιδεολογια. Και η Αθήνα δεν προσφέρεται για φτηνή μικροπολιτική αντιπαράθεση. Έχει δρόμο μπροστά της και επιτέλους, τον έχει βρει.

ΥΓ δείτε και το βίντεο αν δεν σας πέφτει βαρύ!