| Shutterstock
Επικαιρότητα

Μια Ρωσίδα έζησε 80 χρόνια με μια βελόνα στον εγκέφαλό της

Η ασθενής δεν είχε παραπονεθεί ποτέ για πονοκεφάλους και η υγεία της δεν είναι σε κίνδυνο. Αλλά η απρόσμενη ανακάλυψη έχει πίσω της μια τραγική ιστορία
Protagon Team

Μια ηλικιωμένη γυναίκα στη ρωσική Απω Ανατολή έχει ζήσει όλη της τη ζωή με μια βελόνα, μήκους τριών εκατοστών, στον εγκέφαλό της, όπως αποκάλυψε πρόσφατη αξονική τομογραφία στην οποία υπεβλήθη.

Οι γιατροί πιστεύουν ότι οι γονείς της αποπειράθηκαν να τη σκοτώσουν όταν ήταν βρέφος, αλλά απέτυχαν. Δεν προσπάθησαν να απομακρύνουν τη βελόνα, φοβούμενοι ότι θα κάνουν μεγαλύτερη ζημιά.

Το υγειονομικό παράρτημα της απομακρυσμένης περιοχής της Σαχαλίνης, σύμφωνα με τον Guardian, ανακοίνωσε ότι «τέτοιες περιπτώσεις στα χρόνια της πείνας δεν ήταν σπάνιες. Οι γονείς της πιθανώς προσπάθησαν να τη σκοτώσουν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς η γυναίκα ζούσε με τη βελόνα στο κεφάλι της από τη γέννησή της».

Πρόσθεσαν ότι η μέθοδος αυτή είχε στόχο να μην υπάρχουν αποδείξεις του εγκλήματος.

«Η βελόνα τρύπησε τον αριστερό βρεγματικό λοβό, αλλά δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το κορίτσι επέζησε», είπαν οι γιατροί, προσθέτοντας ότι η ασθενής δεν είχε παραπονεθεί ποτέ για πονοκεφάλους και η υγεία της δεν είναι σε κίνδυνο. «Η κατάστασή της παρακολουθείται από τον αρμόδιο γιατρό», κατέληξαν.