| @IsraelinGreece/ X (Twitter)
Επικαιρότητα

Μια Ισραηλινή με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη ανάμεσα στα θύματα της Χαμάς

Η 23χρονη που επισκεπτόταν τη χώρα μας κάθε καλοκαίρι, δολοφονήθηκε στο ρειβ φεστιβάλ Supernova μαζί με δεκάδες άλλα νεαρά άτομα
Protagon Team

Η 23χρονη Εντεν Μπεν Ρούμπι, μια Ισραηλινή με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη που επισκεπτόταν την Ελλάδα κάθε χρόνο, ήταν ένα από τα δεκάδες άτομα που είχαν πάει να διασκεδάσουν στο ρέιβ φεστιβάλ Supernova, αλλά δεν θα γύριζαν σπίτι τους.

Την είδηση έκανε γνωστή η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα, αναφέροντας πως η κοπέλα «δολοφονήθηκε πισώπλατα από τη Χαμάς ενώ έτρεχε να σωθεί».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Μακεδονία οι παππούδες και οι γονείς της Εντεν έχουν καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη ενώ η ίδια μεγάλωσε στο Ισραήλ. Καταλάβαινε την ελληνική γλώσσα αλλά δεν μπορούσε να την μιλήσει.

Φίλη της που μίλησε ανώνυμα στην εφημερίδα της Θεσσαλονίκης δήλωσε πως αγνοούνταν για τρεις ημέρες με το τελευταίο σημείο ζωής να είναι ένα στόρι στο Instagram το Σάββατο.

Οι δικοί της άνθρωποι θεωρούσαν ότι πιθανότατα κρατήθηκε ως όμηρος στη Γάζα. Δυστυχώς η πραγματικότητα τους διέψευσε ακόμη πιο τραγικά καθώς η σορός της τακτοποιήθηκε.