Καθώς κινούνται στους δρόμους του Δουβλίνου, οι Ιρλανδοί «χαζεύουν» τις ζωές των Νεοϋορκέζων, οι οποίοι με τη σειρά τους φλερτάρουν -με τα μάτια και τη γλώσσα του σώματος- με γοητευτικές δουβλινέζικες υπάρξεις.
Όλα αυτά μέσω μιας «πύλης» που έχει εγκατασταθεί στις δύο πόλεις και επιτρέπει τη μεταξύ τους επικοινωνία.
Η φουτουριστική εγκατάσταση, όπως αναφέρει το euronews, παρέχει ζωντανή ροή όλο το 24ωρο μεταξύ των δύο προορισμών, επιτρέποντας την αλληλεπίδραση σε πραγματικό χρόνο μεταξύ των Δουβλινέζων, των Νεοϋορκέζων και των επισκεπτών των δύο πόλεων.
Οι πύλες είναι τοποθετημένες στη διάσημη οδό O’Connell του Δουβλίνου και στην περιοχή Flatiron της Νέας Υόρκης, ενώ υπάρχουν σχέδια για σύνδεση κι άλλων πόλεων στο μέλλον.
Πόλη Εξυπνου Τουρισμού
Το Δουβλίνο πρόκειται να ανακηρυχθεί Ευρωπαϊκή Πόλη Εξυπνου Τουρισμού για το 2024.
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνδέσουμε το Δουβλίνο με τη Νέα Υόρκη, με την οποία έχουμε βαθύ ιστορικό και πολιτιστικό δεσμό», είπε ο δήμαρχος του Δουβλίνου, μετά το άνοιγμα της πύλης.
«Από τον Ιούλιο το Dublin Portal θα συνδέεται επίσης με άλλους παγκόσμιους προορισμούς πόλεων στην Πολωνία, τη Βραζιλία και τη Λιθουανία».
Η κύρια ιδέα πίσω από την πύλη είναι η σύνδεση και η επικοινωνία. «Οι πύλες είναι μια πρόσκληση για να γνωρίσουμε ανθρώπους έξω από τα σύνορά μας και και να βιώσουμε τον κόσμο μας όπως είναι στην πραγματικότητα – ενωμένος», λέει ο Μπενεντίκτας Γκίλις, ο λιθουανός καλλιτέχνης που εφηύρε την «πύλη», με όραμα να ενώσει τον κόσμο, ιδρύοντας τον οργανισμό Portals.org.
Tο Portals.org, τοποθέτησε για πρώτη φορά πύλες στο Βίλνιους της Λιθουανίας και στο Λούμπλιν της Πολωνίας το 2021, ενώ στόχος είναι η σύνδεση αυτών των πόλεων με τη Νέα Υόρκη και το Δουβλίνο.
Αλληλεπίδραση
Οι πύλες έχουν σχεδιαστεί χωρίς ήχο όχι μόνο επειδή Νεοϋορκέζοι και Δουβλινέζοι δεν θα καταλάβαιναν ο ένας τον άλλον αλλά και γιατί με αυτόν τον τρόπο οι άνθρωποι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν αποκλειστικά τη μόνη κατανοητή επικοινωνία, τη γλώσσα του σώματος, σύμφωνα με τον ιστότοπο Portals.org.
Αυτό όμως δεν περιορίζει τη σύνδεση, όπως δείχνουν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ανθρώπους και στις δύο πλευρές να χαιρετούν, να χορεύουν και να ανταλλάσσουν αριθμούς τηλεφώνων.