| Shutterstock
Επικαιρότητα

Metron Analysis: Στο 31% η ΝΔ και στο 15,7 ο ΣΥΡΙΖΑ – Μάχη 4+2 κομμάτων για μία έδρα

Προβάδισμα 15,3 μονάδων για το κυβερνών κόμμα δείχνει η νέα μέτρηση - Υπεροχή Μητσοτάκη σε όλους τους δείκτες - Αγωνία για τα μικρότερα κόμματα - Η ακρίβεια με διαφορά το σοβαρότερο πρόβλημα για τους πολίτες
Protagon Team

Την εδραιωμένη κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας –σε σταθερά διπλάσια ποσοστά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ– αποτυπώνει ακόμη μία δημοσκόπηση, που δημοσιεύεται καθώς η χώρα βρίσκεται στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Στην εκτίμηση ψήφου το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 31%, με ελαφρές απώλειες σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη μέτρηση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει οριακά κέρδη 0,3 της μονάδας και ανεβαίνει στο 15,7%.

Ανοδο σχεδόν μίας μονάδας εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ μετά από ένα τρίμηνο συνεχούς πτώσης, παρά το γεγονός ότι η εικόνα του προέδρου του Νίκου Ανδρουλάκη παραμένει σε καθοδική τροχιά. Σημειώνεται ότι η Metron Analysis δεν «κλειδώνει» τον ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη θέση, μιας και το άνω όριο του ΠΑΣΟΚ (14,7%) είναι μία μονάδα πάνω από το κάτω όριο του ΣΥΡΙΖΑ. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το άνω όριο του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι πλέον στο 17,7%, δηλαδή στα επίπεδα των εθνικών εκλογών του περασμένου Ιουνίου.

Σε ό,τι αφορά τα μικρότερα κόμματα, συνολικά έξι σχηματισμοί διεκδικούν από μία έδρα με τους τέσσερις πρώτους να έχουν περισσότερες πιθανότητες να την κερδίσουν. Συγκεκριμένα Πλεύση Ελευθερίας και Νίκη είναι τα φαβορί: το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου ξεπερνά το 4% στην εκτίμηση ψήφου, ενώ η Νίκη το προσεγγίζει. Πιθανότητες φαίνεται πως έχουν επίσης το ΜέΡΑ25 και η Νέα Αριστερά ενώ πιο χαμηλά μετρήθηκαν η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου και οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου.

Οσον αφορά τα πρόσωπα, ο κ. Μητσοτάκης παραμένει πρώτος σε δημοφιλία, συγκεντρώνοντας 40% θετικές γνώμες. Δεύτερος είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 37% και τρίτη η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ακολουθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος, πάνω από τον Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ πιο κάτω από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι ο Στέφανος Κασσελάκης.

Τέλος, σύμφωνα με ακόμη μία μέτρηση, η ακρίβεια παραμένει μακράν το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της κυβέρνησης, με ποσοστό 40%.

Δείτε την έρευνα: