Σε κάποια σημεία τα νερά έχουν φτάσει ακόμη και τα τρία μέτρα | REUTERS/Jonathan Drake
Επικαιρότητα

Μετά τον τυφώνα Φλόρενς έρχονται οι πλημμύρες στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ

Αντιμέτωπες με «επικά επίπεδα βροχής» είναι η Βόρεια και η Νότια Καρολίνα εξαιτίας του τυφώνα που φέρνει μαζί του τεράστιες ποσότητες νερού
Protagon Team

Ο τυφώνας Φλόρενς έχει πλέον εξασθενίσει αρκετά, αλλά εξακολουθεί να είναι απειλητικός για εκατομμύρια κατοίκους σε Πολιτείες της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ.

Οι μετεωρολόγοι φοβούνται ότι οι κάτοικοι εκτεταμένων περιοχών θα αντιμετωπίσουν «πρωτοφανή επίπεδα πλημμυρών», ειδικά όσοι ζουν σε πολιτείες όπως η Βόρεια και η Νότια Καρολίνα.

Η βροχόπτωση που θα φέρει ο Φλόρενς τις επόμενες ημέρες «θα είναι επική» προειδοποιούν συγκεκριμένα οι Αρχές και τονίζουν προς τους πολίτες ότι κινδυνεύει η ζωή τους όσο μένουν στις περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο.

Απόδραση με κάθε μέσο για χιλιάδες ανθρώπους (REUTERS/Jonathan Drake)
Ακόμη και τα σκυλιά εγκαταλείπουν πανικόβλητα τις κατοικίες (REUTERS/Jonathan Drake)

Ηδη στη Βόρεια Καρολίνα έχουν πέσει περισσότερα από 700 χιλιοστά βροχής, μια ποσότητα που καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ από τον τυφώνα Φλόιντ το 1999. Σε κάποιες περιοχές μάλιστα τα νερά από τις πλημμύρες φτάνουν τα τρία μέτρα.

Περί τους 800.000 ανθρώπους και στις δύο Πολιτείες δεν έχουν ρεύμα, ενώ σε κάποιες περιοχές έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και λεηλασίες σε σουπερμάρκετ.

Μέχρι το βράδυ της Κυριακής οι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα ανέρχονταν σε 16.

Οι Αρχές εξακολουθούν να κρατούν περιοχές σε κατάσταση επιφυλακής, με την έκδοση εντολών για υποχρεωτική εκκένωση όσων είναι πιθανόν να χτυπηθούν από τα ακραία φαινόμενα.