Για τα… χακί ετοιμάζεται μέσα στον μήνα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, όμως αφού διαβεί την πύλη του στρατοπέδου “Δαβάκη” στη Σπάρτη -έστω για τη θητεία των 20 ημερών- οι τελευταίες πληροφορίες τον θέλουν να περνά ακόμη μία: αυτή της Βουλής των Ελλήνων. Και αυτή τη φορά, όχι για να ακούσει από τα έδρανα των κρατικών αξιωματούχων τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο ή για να μιλήσει σε κάποια συνεδρίαση της ΚΟ, αλλά για να αναλάβει (και) τα κοινοβουλευτικά ηνία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Για να γίνει βέβαια αυτό ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει πρώτα να αποκτήσει τη βουλευτική ιδιότητα, εξού και αναθερμάνθηκε τελευταία η συζήτηση περί παραίτησης ενός εκ των τριών βουλευτών Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και ακολούθως περί παραμερισμού των επιλαχόντων (που προηγούνται του κ. Κασσελάκη).
Κατά τις ίδιες πάντα πληροφορίες, επκρατέστερος υποψήφιος για την «ανθρωποθυσία» δεν είναι άλλος από τον Οθωνα Ηλιόπουλο (ο οποίος και στο παρελθόν βρέθηκε στο επίκεντρο αντίστοιχης συζήτησης, λέγοντας ωστόσο πως δεν ήταν στις σκέψεις του ένα τέτοιο ενδεχόμενο).
Η επαναφορά του ονόματος του καθηγητής ωστόσο, φέρεται αυτή τη φορά να «υπαγορεύεται» από το Ιδρυμα στο οποίο εργάζεται, το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το οποίο εμφανίζεται να καλεί τον κ. Ηλιόπουλο να επιλέξει ανάμεσα στην ιδιότητα και τα καθήκοντα του βουλευτή και στη συνέχιση του ερευνητικού του έργου στη Μασαχουσέτη.
Ο ίδιος ο Οθων Ηλιόπουλος δήλωσε σχετικά στο ATTICA TV:
«Οι μισοί λένε ότι θα παραιτηθώ επειδή με έχει εξαναγκάσει ο Κασσελάκης. Τελευταίο σενάριο είναι ότι θα παραιτηθώ επειδή θα με εξαναγκάσει η δουλειά μου.
»Ενα πράγμα έχω να δηλώσω ότι ουδείς με έχει πιέσει στη δουλειά μου, ότι ακόμη και αν με είχαν πιέσει εγώ προσωπικά παίρνω τις αποφάσεις για το τι θα κάνω και προσπαθώ να βελτιστοποιήσω τον τρόπο με τον οποίο θα εκπροσωπήσω τον απόδημο ελληνισμό».
Ο κ. Ηλιόπουλος έσπευσε μάλιστα να ξεκαθαρίσει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ουδέποτε ζήτησε ή πίεσε να παραιτηθεί κανείς από τους βουλευτές Επικρατείας», στη συνέχεια όμως, προετοίμασε το έδαφος, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, μιλώντας για τον «μεγάλο όγκο δουλειάς» που έχει επωμιστεί εν γένει, τις διογκούμενες υποχρεώσεις του κτλ.
«Το σύστημά μου είναι υπερεκτεταμένο. Τρέχω μια κλινική, τρέχω ένα εργαστήριο, έχουμε πάρα πολύ μεγάλες κλινικές επιτυχίες τελευταία, δουλεύω με τους απόδημους πάρα πολύ, προσπαθώ να είμαι στη Βουλή και πηγαινοέρχομαι. Υπάρχει ένας φόρτος εργασίας, που νομίζω κάποια στιγμή αναπόφευκτα θα δημιουργήσει το ερώτημα τι κρατάω, τι αφήνω και όσο περνάει ο καιρός συμμετέχω κατά κάποιο τρόπο περισσότερο στις στελεχικές λειτουργίες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ», θέλησε να επισημάνει.
Ακόμη πάντως και να πάρει την απόφαση να παραιτηθεί ο Οθων Ηλιόπουλος ώστε να βρεθεί στα έδρανα της Βουλής ο Στέφανος Κασσελάκης, θα πρέπει να παραιτηθούν πριν από αυτόν οι πέντε επιλαχόντες: η (άφαντη μετά την αποχώρηση Τσίπρα) Πόπη Τσαπανίδου, ο Μιχάλης Καλογήρου (στενός συνεργάτης μέχρι και σήμερα του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ) και οι Τζένη Λειβαδάρου, Αθανάσιος Τσακρής και Ζωρζέτα Λάλη.
Ο «σκόπελος» ακούει στο όνομα Μιχάλης Καλογήρου που φαντάζει δύσκολο να παραμερίσει μετά τα όσα μεσολάβησαν στο τρικυμιώδες συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά μία άλλη ανάγνωση ωστόσο, δεν αποκλείεται ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης να αντιπαρέλθει της προοπτικής εισόδου του στο κοινοβούλιο σε συνέχεια της επικράτησης Κασσελάκη στον πρόσφατο εσωκομματικό διαγκωνισμό. Οψόμεθα…