Η υπουργός Πολιτισμού στην τελετή ορκομωσίας της νέας κυβέρνησης | Λιακός Γιάννης/ IntimeNews
Επικαιρότητα

Μενδώνη: Εντός Ιουλίου το σύστημα ζωνών επισκεψιμότητας στην Ακρόπολη

Η υπουργός Πολιτισμού μίλησε για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ουρών για τον Ιερό Βράχο, αλλά τόνισε πως σε σε περιόδους αιχμής είναι αναπόφευκτο σε τόσο δημοφιλή μνημεία
Protagon Team

Το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις τεράστιες ουρές των επισκεπτών της Ακρόπολης έθιξε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, δεσμευόμενη πως εντός του Ιουλίου θα εφαρμοστεί το σύστημα ζωνών επισκεψιμότητας για την αντιμετώπισή του.

Η υπουργός δήλωσε στον αέρα του ΣΚΑΪ 100,3  ότι πράγματι υπάρχει ουρά επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου που σχηματίζεται στη νότια είσοδο, στο ύψος του σταθμού του Μετρό καθώς και μια ουρά επί του αλσυλλίου, που φτάνει στην έσχατη περίπτωση το άνω τμήμα της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Χαρακτηριστική φωτογραφία από τις ουρές που δημιουργούνται επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου (Γεωργίου Νικόλας/ IntimeNews)

Κατέρριψε τις υποθέσεις ότι η ουρά αρχίζει από τον Ιερό Βράχο μέχρι την Αμαλίας ενώ επισήμανε ότι η επισκεψιμότητα στην Ακρόπολη έχει αυξηθεί κατά 80% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2019 και αν δεν είχαν γίνει οι διαδρομές, θα ήταν σχεδόν αδύνατον να την επισκεφθεί κάποιος.

Τόνισε τέλος, ότι η Ακρόπολη συγκαταλέγεται στα δημοφιλέστερα μνημεία του κόσμου και ότι είναι αναπόφευκτο σε περιόδους αιχμής να μην δημιουργηθούν ουρές σε αξιοθέατα αυτού του βεληνεκούς.