Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε μια προσπάθειά του στο πρώτο του ματς στο Αμερικανικό Οπεν | Robert Deutsch-USA TODAY Sports
Επικαιρότητα

Μεγάλη νίκη με ανατροπή του Τσιτσιπά επί του Μάρεϊ στο US Open

O 23χρονος πρωταθλητής του τένις βρέθηκε δύο φορές πίσω στα σετ, αλλά τελικά επικράτησε του διάσημου Βρετανού στον πρώτο γύρο του Αμερικανικού Οπεν στη Νέα Υόρκη
Protagon Team

Την πρόκριση στον 2ο γύρο του Αμερικανικού Οπεν (US Open), ενός από τα τέσσερα τουρνουά Γκραν Σλαμ πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο έλληνας πρωταθλητής του τένις έκαμψε πολύ δύσκολα την αντίσταση του Βρετανού Αντι Μάρεϊ με 3-2 σετ και μάλιστα χρειάστηκε να κάνει την ανατροπή.

Σε μία αναμέτρηση που κράτησε 4 ώρες και 48 λεπτά ο Μάρεϊ προηγήθηκε δύο φορές, αλλά στα δύο τελευταία σετ ο Τσιτσιπάς ήταν συγκλονιστικός και επικράτησε με 3-2 (2-6, 7-6(7), 3-6, 6-3, 6-4)

O Τσιτσιπάς με τον Μάρεϊ μετά τον επικό αγώνα (Robert Deutsch-USA TODAY Sports)

Στον επόμενο γύρο ο 23χρονος τενίστας θα αντιμετωπίσει τον Αντριάν Μαναρινό.

Ο Γάλλος, έκανε με τη σειρά του επική ανατροπή σε βάρος του συμπατριώτη του, Πιέρ Ιγ Ερμπέρ, καθώς βρέθηκε πίσω με δυο σετ και break (3-6, 4-6, 2-4), όμως βγήκε νικητής με 3-2 (3-6, 4-6, 6-4, 6-3, 6-3).

Στο μεταξύ, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου συνεχίζει να ζει το όνειρό της στο US Open: πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και νίκησε με 2-0 σετ (6-3, 6-2) την Αννα Μπλίνκοβα και προκρίθηκε στον 2 γύρο του Us Open.

Η Γραμματικοπούλου που φιγουράρει στον Νο 234 του ράκινγκ λιστ ήταν ακαταμάχητη απέναντι στην Μπλίνκοβα που είναι στο Νο 84. Χρειάστηκε μόλις 72 λεπτά για να κάμψει την αντίστασή της.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια που είχε και τρεις νίκες στα προκριματικά θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Ελιζ Μέρτενς.