| Aris Oikonomou / SOOC
Επικαιρότητα

Μεγάλα ύψη βροχής και προβλήματα από την «Αtena»

Πλημμυρισμένοι δρόμοι σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο. Εντονη αστάθεια και την Τετάρτη. Νέες καταιγίδες την Πέμπτη
Protagon Team

Μεγάλα ύψη βροχής -και τα πρώτα προβλήματα- καταγράφονται σε Ιόνιο και περιοχές της Δυτικής Ελλάδας από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Αtena». Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις ο καιρός θα παραμείνει βροχερός σε μεγάλο τμήμα της χώρας το επόμενο 48ωρο.

Σε μία πρώτη αποτίμηση, ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρής Κολυδάς, ενημέρωσε με ανάρτησή του στο Χ:

«Εως 100mm βροχής σε 12 ώρες κατέγραψε ο δορυφόρος της @JAXA_jp μέχρι τα μεσάνυχτα της 9/9 στη περιοχή της Ζακύνθου, ενώ άλλα 50-70mm έχουν σημειωθεί σήμερα 10/9 στα νησιά του Ιονίου και τα δυτικά ηπειρωτικά σύμφωνα με το δίκτυο των σταθμών του@meteog. Στη βόρεια Κέρκυρα (Πετάλεια) έχουμε συνολικά φτάσει τα 140mm βροχής».

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σημαντικά ύψη βροχής έχουν καταγραφεί τοπικά σε τμήματα του Ιονίου και της Δυτικής Ελλάδας τις πρωινές ώρες της Τρίτης 10/09. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 08:30 έχουν καταγραφεί στους μετεωρολογικούς σταθμούς Ζακύνθου και Κέρκυρας με 70 mm βροχής. Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 08:30.

Προβλήματα σημειώθηκαν σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.

Ισχυρές καταιγίδες έπληξαν τη νύχτα Ηγουμενίτσα, Πάργα και Αρτα.