Ο παιδίατρος είχε προσληφθεί ως επικουρικός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και το 2020 παραπέμφθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για κακουργηματικές πράξεις κατά της γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος του ανήλικου παιδιού του!
Συγκεκριμένα ο παιδίατρος διώκεται για:
- γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη
- κατ’ εξακολούθηση κατάχρηση ανηλίκου σε γενετήσιες πράξεις, που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη,
- κατ’ εξακολούθηση και γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών εξ αίματος, κατ’ εξακολούθηση.
Στην εισήγηση, ωστόσο, να λυθεί η σύμβασή του για σοβαρό λόγο, και μάλιστα αζημίως, η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου ήταν αρνητική, με αποτέλεσμα ο εν λόγω παιδίατρος να παραμείνει στη θέση του επί δύο χρόνια.
Τα μέλη του δ.σ. του Ιδρύματος φέρεται να δικαιολόγησαν την απόφασή τους με το επιχείρημα ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η ποινική διαδικασία σε βάρος του παιδιάτρου και αν τερματιζόταν η νωρίτερα η σύμβασή του, θα μπορούσε να κινηθεί σε βάρος του νοσοκομείου με οικονομικές αξιώσεις.
Καταλυτική για την απόφαση του δ.σ. φέρεται επίσης να ήταν αντίστοιχη που είχε λάβει το πειθαρχικό όργανο του Ιατρικού συλλόγου Πάτρας, το οποίο επίσης τήρησε στάση αναμονής για την ποινή τού εν λόγω ιατρού, μέχρι την οριστική απόφαση της Δικαιοσύνης.
Οπως προκύπτει από το κάτωθι έγγραφο, στον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών το θέμα είχε συζητηθεί ήδη από τον Ιούνιο του 2019, αλλά όπως πραναφέρθηκε, είχε αποφασιστεί η αναστολή της πειθαρχικής δίωξης του γιατρού «έως της περάτωσης της ασκηθείσας ποινικής δίωξης».
«Γνωρίζουμε επίσης πως έχει γίνει και μια αγωγή η οποία τρέχει στα δικαστήρια. Ως ιατρικός σύλλογος καταρχήν δεν αποδεχτήκαμε να έχουμε γνώση κανενός παράνομου υλικού αυτό αφορά τη Δικαιοσύνη. Για τον συγκεκριμένο γιατρό δεν υπάρχει καμία άλλη καταγγελία στο σύλλογο μας από κανέναν. Εχουμε μια υπόθεση στην οποία η σύζυγος καταγγέλλει αυτό το γεγονός. Το θέμα είναι ποινικό, εάν τελεσιδικήσει η Δικαιοσύνη, ακόμα και σε πρωτόδικο βαθμό, τότε εμείς θα επενεργήσουμε για το πειθαρχικό εφόσον έχουμε κάποια δικαστική απόφαση», πρόσθεσε η κυρία Μαστοράκου.
Αλλές πηγές στο νοσοκομείο, ωστόσο, σημείωναν ότι η προκλητικά ευνοϊκή μεταχείριση του παιδιάτρου συνδέεται με το «βαρύ» όνομα που φέρει, καθώς ο πατέρας του είναι επίσης γιατρός, έχοντας διατελέσει και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος.
Για το θέμα υπήρξε παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, που ζήτησε από τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου να συγκαλέσει εκ νέου το ΔΣ για τη λήψη απόφασης με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, από τη στιγμή που η υπόθεση δεν συνιστά μια απλή καταγγελία, άλλα αφορά παραπομπή για κακούργημα.
Παράλληλα, ο υπουργός ζήτησε τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ για να σχηματίσει άποψη για τις θέσεις που εξέφρασαν τα μέλη για μια τόσο υψηλής σημασίας υπόθεση.
Στη νέα του συνεδρίαση, το διοικητικό συμβούλιο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών αποφάσισε τελικά τη λύση της σύμβασης με τον κατηγορούμενο για κακούργημα παιδίατρο.