Ο Στέφανος Κασσελάκης σε ρόλο ραδιοφωνικού παραγωγού |
Επικαιρότητα

Κασσελάκης: Μισόλογα για Πολάκη, ρίχνει το γάντι σε Αχτσιόγλου και αδειάζει Τσίπρα για Βαρουφάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για προσωπικές και όχι πολιτικές διαφορές με τους αμφισβητίες του (ομάδα Αχτσιόγλου και “Ομπρέλα”), ένω αίσθηση προκάλεσε το «καρφί» του άφησε για τον προκάτοχό του, Αλέξη Τσίπρα. Πώς του απάντησε ο Γιάνης Βαρουφάκης
Protagon Team

Εγκαινιάζοντας το εβδομαδιαίο ραντεβού του μέσω των ερτζιανών (βλ. ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο») , ο Στέφανος Κασσελάκης έριξε ξανά το γάντι στην ομάδα Αχτσιόγλου, αποδοκίμασε με μισόλογα τον «προστάτη» του στην Κουμουνδούρου, Παύλο Πολάκη, για τη χυδαία επίθεση στη Σία Αναγνωστοπούλου και αντιπαρερχόμενος το πολωμένο τοξικό κλίμα στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για… think tanks που θα διαμορφώσουν την ατζεντα του κόμματος.

Αίσθηση εξάλλου προκάλεσε η απάντηση-«καρφί» για τον προκάτοχό του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στο ερώτημα τι θα έκανε αν ήταν ο Αλέξης Τσίπρας το 2015.

«Δεν θα είχα τον Γιάνη Βαρουφάκη για υπουργό Οικονομικών. Λέω την αλήθεια», είπε και επέμεινε πως «έρχονται καλύτερες μέρες» για τον ΣΥΡΙΖΑ και «κανείς δεν θα σταματήσει την πορεία που κάνουμε». «Δεν θα τελειώσει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ. Να είστε σίγουροι και σίγουρες για αυτό», ήταν το μήνυμα που θέλησε να εκπέμψει.

Απάντηση ΜέΡΑ25: Θα υπέγραφε αμέσως τα μνημόνια

Αμεση ήταν η απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από το γραφείο Τύπου του ΜέΡΑ25:

«Η δήλωση Κασσελάκη, περί λάθους Τσίπρα να υπουργοποιήσει τον Γιάνη Βαρουφάκη, απλά επιβεβαιώνει ότι θα υπέγραφε από την αρχή τα μνημόνια. Ευτυχώς, ο κ. Κασσελάκης δεν θα έχει την ευκαιρία να υπουργοποιήσει ποτέ κανέναν», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση που κοινοποίησε στο Χ και ο ίδιος ο Γιάννης Βαρουφάκης.

«Κανείς», είπε,  «δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου που πιστεύει στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν είναι να φύγουν να το αποφασίσουν τώρα», τόνισε σε ένα ακόμη μήνυμα προς την ομάδα Αχτσιόγλου εν μέσω πληροφοριών (εδώ) περί επικείμενης αποχώρησής της.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για προσωπικές και όχι πολιτικές διαφορές με τους αμφισβητίες του (ομάδα Αχτσιόγλου και «Ομπρέλα»):

«Μακάρι να ήταν πολιτικές οι διαφωνίες, θα έδιναν αφορμή για συζήτηση, αλλά είναι προσωπικές», υποστήριξε, υπενθυμίζοντας ότι αμέσως μετά την εκλογή του πρότεινε στην Έφη Αχτσιόγλου να αναλάβει όποιο ρόλο ήθελε, αλλά εκείνη αρνήθηκε.

«Αν είχε δεχτεί, θα ήταν τώρα στην ηγετική ομάδα», επέμεινε, παραπέμποντας και στην πρόσκληση που απηύθυνε την προηγούμενη Πέμπτη (σ.σ. στους Νάσο Ηλιόπουλο και Αλέξη Χαρίτση) για «ισότιμη συμμετοχή» στο υπό σύσταση Πολιτικό Κέντρο.

Ακόμη και με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, πρόσθεσε, δεν τους χωρίζουν σημαντικές πολιτικές διαφορές, πλην κάποιων θέσεων του πρώην υπουργού Οικονομικών για τη φορολογία.

Ο Στέφανος Κασσελάκης πήγε με τον σκύλο του στα γραφεία του ραδιοφωνικού σταθμού

Οσο για την ανάρτηση Πολάκη κατά της βουλευτού Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Σίας Αναγνωστόπουλου, ο κ. Κασσελάκης αρκέστηκε να πει ότι δεν ήταν χρήσιμη…

«Δεν ήταν χρήσιμο αυτό του Παύλου για τη Σία, δεν βοήθησε», ανέφερε, για επαναλάβει παλαιότερη τοποθέτησή του για τον βουλευτή Χανίων, ότι «θα κριθεί όταν δούμε το δείγμα γραφής του έργου του».