Η είσοδος του Στέφανου Κασσελάκη εν μέσω αναμένων πυρσών... | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ IntimeNews
Επικαιρότητα

Με καπνογόνα και συνθήματα τα εγκαίνια των γραφείων του Κασσελάκη

Ο καθαιρεθείς πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι το συνέδριο θα ακυρώσει την απόφαση της ΚΕ για την άρση εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του
Protagon Team

Μέσα στη γενικότερη αναστάτωση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσσελάκης, καθαιρεθείς πρόεδρος από τον περασμένο Σεπτέμβριο, εγκαινίασε το βράδυ της Τετάρτης τα γραφεία της πολιτικής του πλατφόρμας – με την οποία θα διεκδικήσει είτε να επιβάλει την υποψηφιότητά του στις νέες εκλογές του κόμματος, είτε να δημιουργήσει κάτι δικό του (ή και τα δύο).

Το κλίμα στον νοικιασμένο πολυχώρο παραπλεύρως της οδού Πειραιώς ήταν σχεδόν γηπεδικό. Καπνογόνα, συνθήματα, δυνατή μουσική και εθελοντές του «odikosmassyriza» να υποδέχονται τον κόσμο και να τον καλούν να συμπληρώσει φόρμες εγγραφής ή επικαιροποίησης στοιχείων μελών του κόμματος για τις τοπικές οργανώσεις.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που έχουν δηλώσει τη στήριξή τους στον Στέφανο Κασσελάκη, όπως οι βουλευτές Θεοδώρα Τζάκρη και Ευάγγελος Αποστολάκης, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Θάνος Μωραΐτης, και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Ευάγγελος Αντώναρος.

«Αυτά τα γραφεία δεν είναι δικά μου αλλά δικά σας. Κάντε τα σπίτι σας» είπε απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του και σημείωσε με έμφαση: «Δεν υπάρχουν υποψήφιοι πρόεδροι. Είναι ζήτημα δημοκρατίας να κερδίσουμε το συνέδριο. Δεν έχουν αποκλείσει κανέναν γιατί μόνο το συνέδριο αποφασίζει. Μόνο το συνέδριο αποφασίζει τους υποψηφίους προέδρους. Θα πάμε δημοκρατικά μέχρι τέλους».

Εκτίμησε μάλιστα ότι το συνέδριο θα ακυρώσει την απόφαση της ΚΕ για την άρση εμπιστοσύνης.

Απευθυνόμενος στους εσωκομματικούς του αντιπάλους, τέλος, ο κ. Κασσελάκης είπε ότι «αν αναβάλουν το συνέδριο θα πάρουμε πρωτοβουλίες, η βάση θα πάρει» και πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να γίνει συνιστώσα κεντροαριστερών δήθεν συμφερόντων χωρίς τη βούληση της βάσης».