Επικαιρότητα

Με επιδότηση και τον Σεπτέμβριο οι λογαριασμοί ρεύματος

Εχουμε τους πόρους από τη φορολογία που βάλαμε, οπότε εξετάζεται η επιδότηση και τον Σεπτέμβριο μέχρι να υπάρξει αποκλιμάκωση των τιμών, δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης
Protagon Team

Επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και τον Σεπτέμβριο, προανήγγειλε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm 97,8 την Παρασκευή, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«Είμαι πιο κοντά στο να πάμε σε επιδότηση. Δεν θεωρούμε ότι η τιμή που διαμορφώθηκε τον Αύγουστο βγαίνει για τα νοικοκυριά χωρίς μια μικρή ενίσχυση», ήταν η εκτίμηση του κ. Σκυλακάκη.

Οπως διαβεβαίωσε, έχουμε τους πόρους από τη φορολογία που βάλαμε, οπότε «εξετάζεται η επιδότηση και τον Σεπτέμβριο μέχρι να υπάρξει αποκλιμάκωση των τιμών. Περιμένουμε να δούμε βέβαια και τις τελικές δηλώσεις των παρόχων».

Τα νέα τιμολόγια του Σεπτεμβρίου ανακοινώνονται από τους παρόχους το αργότερο μέχρι την Κυριακή.

Τον προηγούμενο μήνα οι επιδοτήσεις ήταν περίπου 1,6 λεπτά για να κρατηθούν τα τιμολόγια στην περιοχή των 15 λεπτών/κιλοβατώρα.

«Ο σκοπός είναι να είμαστε λίγο κάτω από τα 15 λεπτά», δήλωσε στον Real fm ο κ. Σκυλακάκης.

«Θα είναι στα ίδια επίπεδα με τον προηγούμενο μήνα έτσι ώστε να κρατηθούν και οι τιμές σταθερές. Από εκεί και πέρα –πρόσθεσε– η ελπίδα μου είναι, παρά κάποια ανησυχητικά που σας είπα, η σημαντική πτώση της ζήτησης, γιατί το φθινόπωρο πάμε από τα 7,5 με 10 στα 5 με 6, να έχουμε αποκλιμάκωση λόγω της φυσιολογικής ζήτησης της εποχής και λόγω της εισόδου των νέων ανανεώσιμων πηγών».