| Facebook/Κώστας Μπακογιάννης
Επικαιρότητα

Με εκπλήξεις το ψηφοδέλτιο του Κώστα Μπακογιάννη

Σήμα διεύρυνσης και συμπεριληπτικότητας από τον δήμαρχο Αθηναίων ο οποίος διεκδικεί μια δεύτερη θητεία στον πρώτο δήμο της χώρας, έχοντας στο πλευρό του προσωπικότητες όπως ο Κριστόφ Βαζέχα, ο σεφ Βασίλης Καλλίδης αλλά και ο πρώην υφ. Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης
Protagon Team

Με σύνθημα-στόχο «να δουλέψουμε για μια Αθήνα που ακούμε και καταλαβαίνουμε», ο Κώστας Μπακογιάννης παρουσίασε τη Δευτέρα την ομάδα «Αθήνα Ψηλά», της παράταξης που θα διεκδικήσει μια νέα τετραετία στη διοίκηση του δήμου Αθηναίων. Το ψηφοδέλτιο που παρουσίασε ο δήμαρχος Αθηναίων είχε εκπλήξεις καθώς σε αυτό βρίσκει κανείς τον θρύλο του Παναθηναϊκού Κριστόφ Βαζέχα αλλά και τον πρώην υφυπουργό Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη.

Για «δυναμική, υπερκομματική, αποφασισμένη» ομάδα έκαναν λόγο από την παράταξη «Αθήνα Ψηλά»: οι 351 υποψηφίοι (δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι) είναι ο «καθρέπτης της πραγματικής Αθήνας» και της ανθρωπογεωγραφίας της. Οπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο ψηφοδέλτιο υπάρχει τουλάχιστον ένας εκπρόσωπος από κάθε μια από τις 129 γειτονιές του δήμο Αθηναίων.

Υστερα από τέσσερα χρόνια κατά τα οποία επιχειρήθηκε να αλλάξει η πρωτεύουσα πρόσωπο –και σε άλλους τομείς, όπως με την καθαριότητα, τις παιδικές χαρές και τα πεζοδρόμια, αυτό συνέβη, αλλά σε άλλους τομείς υπήρξαν αστοχίες, όπως συνέβη δυστυχώς με τον περιβόητο Μεγάλο Περίπατο στην Πανεπιστήμιου– η παράταξη του κ. Μπακογιάννη, ο οποίος στηρίζεται από τη ΝΔ, επιχειρεί μια διεύρυνση για να καταδείξει έναν υπερκομματικό χαρακτήρα της.

Ετσι στο ψηφοδέλτιο διαβάζει κανείς το όνομα του δικηγόρου Βασίλη-Πάρη Καπερνάρου, ο οποίος είναι γιος του Βασίλη Καπερνάρου, επικεφαλής άλλης δημοτικής παράταξης στην Αθήνα, ή το όνομα του δάσκαλου ειδικής αγωγής Βασίλη Αγγελόπουλου, ο οποίος ήταν εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με τον Παύλο Γερουλάνο (ΠΑΣΟΚ). Αλλο όνομα με ενδιαφέρον αυτό της Ντόρας Βυζοβίτη, κόρης του παλαιού βουλευτή της ΝΔ Χρίστου Βυζοβίτη, η οποία θεωρείται άνθρωπος του περιβάλλοντος του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

 

Φυσικά υπάρχουν και οι διασημότητες: η ηθοποιός Νικολέττα Καρρά, ο σεφ Βασίλης Καλλίδης, ο επιδραστικός καλλιτέχνης Αγγελος Παπαδημητρίου, η μουσικός Μάρω Θεοδωράκη, ανιψιά του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη, ο συγγραφέας Αγγελος Προβιάς, ο σχεδιαστής Βασίλης Ζούλιας.

Ισως η πιο συμβολική παρουσία όμως, είναι αυτή του Δημήτρη Περαντζάκη, ο οποίος, όπως ειπώθηκε, υπήρξε άστεγος και χάρη στις δομές του δήμου Αθηναίων κατάφερε να ξανασταθεί στα πόδια του.