Το εντυπωσιακό ολόχρυσο και διαμαντένιο δαχτυλίδι | Barons
Επικαιρότητα

Με δαχτυλίδι με 640 διαμάντια γιόρτασαν οι Ράπτορς το πρωτάθλημα στο NBA

Ενα από τα πλέον εντυπωσιακά αναμνηστικά στην ιστορία όχι μόνο του μπάσκετ αλλά και των ομαδικών αθλημάτων στην Αμερική έφτιαξε η καναδική ομάδα
Protagon Team

Μια μεγάλη, ιστορική νίκη μπορεί να γιορταστεί μόνο με ένα εξίσου εντυπωσιακό δαχτυλίδι.

Οι Τορόντο Ράπτορς γιόρτασαν το πρωτάθλημα που κέρδισαν στο NBA με ένα χρυσό δαχτυλίδι με 640 μικρά διαμάντια, το μεγαλύτερο στην ιστορία του NBA.

Απεικονίζει το τρόπαιο με φόντο το Τορόντο και τον εμβληματικό πύργο CN, όπως και το λογότυπο της ομάδας. Ολα τα διαμάντια πάνω του είναι καναδικά.

Οι παίκτες πήραν όλoι από ένα –και έσπευσαν φυσικά να το διαφημίσουν. Δαχτυλίδι πήρε και ο ράπερ Drake που είναι ο παγκόσμιος πρεσβευτής της ομάδας, αλλά και στον Ναβ Μπάτια, ίσως ο πιο πιστός οπαδός της ομάδας που εδώ και 24 χρόνια δεν έχει χάσει ούτε έναν αγώνα εντός έδρας.

Ο Ναβ Μπάτια, ο πιο πιστός οπαδός των Ράπτορς -κάτι σαν έκτος παίκτης- με το δαχτυλίδι του // John E. Sokolowski-USA TODAY Sports

Η παράδοση των δαχτυλιδιών για τον πρωταθλητή ξεκίνησε στις ΗΠΑ εδώ και σχεδόν ένα αιώνα. Το 1922 οι Τζάιαντς κέρδισαν τους Γιάνκις στο μπέιζμπολ και έφτιαξαν τα πρώτα δαχτυλίδια, ενώ λίγα χρόνια αργότερα καθιερώθηκαν και στο χόκεϊ. Στο αμερικανικό φούτμπολ οι νικητές τα καθιέρωσαν τη δεκαετία του ’60, αλλά στο NBA καθιερώθηκαν μετά το 1947.

Συμβολίζουν την ομάδα και το συλλογικό της κατόρθωμα. Για τον ίδιο τον παίκτη είναι ένα σύμβολο της κορυφαίας στιγμής της καριέρας του.

Είναι όμως και ένα απόκτημα με μεγάλη αξία. Φέτος ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ έβγαλε σε δημοπρασία για φιλανθρωπικούς λόγους τέσσερα από τα έξι δαχτυλίδια του και άλλα αναμνηστικά της τεράστιας καριέρας του. Ενα μόνο από τα δαχτυλίδια πωλήθηκε για 400.000 δολάρια.