Με διελεύσεις σχηματισμών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από μεγάλες πόλεις και ακριτικά νησιά, η Πολεμική Αεροπορία τιμά τον Προστάτη της, Αρχάγγελο Μιχαήλ.
Οι πρώτες διελεύσεις έγιναν το πρωί της Δευτέρας πάνω από την Άρτα, την Πρέβεζα, τη Λευκάδα, την Κεφαλονιά, την Πάτρα, την Μεθώνη, την Καλαμάτα, το Ταίναρο, τα Κύθηρα, τη Μονεμβασιά, την Ύδρα, το Ναύπλιο, την Τρίπολη, την Άμφισσα και τη Λαμία.
Το μεσημέρι είναι προγραμματισμένες διελεύσεις σχηματισμών πάνω από τη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη, τα Γιαννιτσά, τη Βέροια, τη Νάουσα, την Έδεσσα, τη Φλώρινα, τη Καστοριά, τα Ιωάννινα, την Κέρκυρα, την Ερεικούσσα, τους Οθωνούς, τους Παξούς, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.
Περίπου στις 12:00, μαχητικά της ΠΑ θα πετάξουν πάνω από Σέρρες, Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Σαμοθράκη, Λήμνο, Άγιο Ευστράτιο, Μυτιλήνη, Χίο, Οινούσσες, Ψαρά, Σκύρο και Βόλο, καθώς επίσης πάνω από το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, τον Άγιο Νικόλαο, την Κάρπαθο, το Καστελόριζο, τη Ρόδο, τη Σύμη, την Τήλο, την Κω, την Κάλυμνο, τη Λέρο, τη Σάμο, τη Σαντορίνη και τα Χανιά.
Από τις 11:00 μέχρι τις 12:00 είναι προγραμματισμένη η διέλευση μαχητικών αεροσκαφών πάνω από την Αττική.
Είχε προηγηθεί την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου συνεκπαίδευση μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων και βομβαρδιστικών αεροσκαφών Β-1Β της US European Command (USEUCOM) εντός του FIR Αθηνών.
Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ζεύγη μαχητικών αεροσκαφών F-16 και F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας σε αποστολές συνοδείας και παροχής Εγγύς Αεροπορικής Υποστήριξης (Close Air Support – CAS), καθώς και μία ομάδα Τερματικής Καθοδήγησης Πυρών – Joint Terminal Attack Controller (JTAC) της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ.
Οι Αμερικανοί συμμετείχαν στην άσκηση με βομβαρδιστικά Β-1Β και στοιχεία JTAC.
Κατά τη διεξαγωγή της εκτελέστηκε εικονική προσβολή στόχων με κατάδειξη από τις ομάδες JTAC στο Πεδίο Βολής ΓΛΑΦΥΡΩΝ.
Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η συγκεκριμένη δραστηριότητα αποτελεί συνέχεια αντίστοιχων συνεκπαιδεύσεων και συνέβαλε στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας, καθώς και στην αναβάθμιση της πολυεπίπεδης στρατιωτικής συνέργειας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.