Business Insider
Μαρκ – Ντόναλντ/ Ποιος θα κέρδιζε ποιον σε εκλογές;
Η υπόθεση είναι φανταστική αλλά όχι απίθανη: μια κόντρα του Ντόναλντ Τραμπ με τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ για τον Λευκό Οίκο το 2020 θα έδινε στον καθένα από το 40% των ψήφων του εκλογικού σώματος. Η δημοσκόπηση δημοσιεύθηκε στο Business Insider και το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι ο ιδρυτής του Facebook θα έκανε κάθε άλλο παρά περίπατο απέναντι στον σημερινό πρόεδρο. Ο βασικός λόγος είναι πως ο Ζάκερμπεργκ δεν είναι και πολύ συμπαθής στους Αμερικανούς. Από αυτούς, λένε τα στοιχεία, μόνο το 24% έχει θετική άποψη γι’ αυτόν, το 29% αρνητική, ενώ το 47% προτιμά να μην εκφραστεί.
Κατά τ’ άλλα, μπορεί να δει κανείς αυτή τη δημοσκόπηση ως εκδίκηση των πολιτικών. Γιατί ενώ ο Μαρκ θα ίδρωνε για να κερδίσει τον Τραμπ (είναι χαρακτηριστικό ότι από τους ψηφοφόρους της Χίλαρι Κλίντον θα τον ψήφιζε αμέσως μόνο το 69% και από εκείνους του Τραμπ μόλις το 9%), ο Ομπάμα θα κέρδιζε με 53% έναντι 40%, η ίδια η Κλίντον με 49% έναντι 42%, ο Τζο Μπάιντεν με 54% έναντι 39% και ο Μπέρνι Σάντερς με 52% έναντι 39%.
Αντε να μπαίνουν τα πράγματα σιγά σιγά στη θέση τους.
Φωτό: Πηγή:
Refinery 29
Ροκ/ Μια Μπιγιονσέ είναι λίγη, πολύ λίγη
Αρκούν η Μπιγιονσέ και το Sugar Mama για να εμπνεύσουν μια ολόκληρη γενιά γυναικών; Η απάντηση είναι πως όχι. Και είναι αυτή που δίνει η Κούρτνεϊ Σμιθ στην πλατφόρμα Refinery 29 θέτοντας ένα απλό ερώτημα στις αναγνώστριές της: θα μπορούσαν να ονοματίσουν τέσσερις πέντε «ροκούδες» χωρίς να ανατρέξουν στη βοήθεια του Google; Η ίδια σημειώνει ότι η ροκ σπάνια υποδεχόταν με ανοικτές αγκάλες τις γυναίκες. Και η Μπιγιονσέ αποτελεί την εξαίρεση. Η οποία το 2007 περιόδευσε με το γυναικείο γκρουπ Sugar Mama για να αποδείξει στο κοινό ότι και οι γυναίκες μπορούν να τζαμάρουν με τις κιθάρες τους και να παίζουν ντραμς. Κατά τ’ άλλα, η ροκ είναι μια ζούγκλα όπου ακόμη και σταρ τους διαμετρήματος της Τέιλορ Σουίφτ, της Μπιόργκ ή της Μ.Ι.Α. είναι υποχρεωμένες να παλέψουν για τα δικαιώματά τους στη σύνθεση, την εκτέλεση και την παραγωγή του έργου τους. Πρέπει να παλέψουν ακόμη και τις προκαταλήψεις για την ηλικία τους, όπως η Μαντόνα. Και φυσικά να δώσουν σκληρές μάχες απέναντι στον σεξισμό.
Φωτό: ΗΗ ροκ είναι ζούγκλα αλλά η Μπιγιονσέ είναι… Τζέιν (αν όχι και Ταρζάν) πηγή: Matt Cowan/Getty Images/Ideal Images
Corriere della Sera (έντυπη έκδοση)
Netflix/ 105 εκατ. συνδρομητές και συνεχίζει...
«Υπάρχει ένας κανόνας και μόνο: ή θα κυνηγήσεις ή θα κυνηγηθείς». Θα μπορούσε να επιστρατεύσει κανείς αυτήν την ατάκα του Φρανκ Αντεργουντ από τη σειρά House of Cards για να περιγράψει την επιχειρηματική κουλτούρα του Netflix. Γιατί ο πρωταγωνιστής της σειράς, η οποία δημιουργήθηκε και μεταδόθηκε από τον κολοσσό του streaming, έκανε στον Λευκό Οίκο ό,τι ακριβώς έκανε το Netflix στη βιομηχανία του θεάματος: ανακάτεψε την τράπουλα. Κι έτσι, ενώ οι μάνατζερ των μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων αναρωτιόντουσαν πώς μπορούσαν να αξιοποιήσουν διαδικτυακά τα τηλεοπτικά προϊόντα τους, αναπτυσσόταν το μεγαλύτερο δίκτυο διαδικτυακής τηλεόρασης στον κόσμο.
Λέγεται ότι όλα ξεκίνησαν όταν ο ιδρυτής του Netflix, Ριντ Χάστινγκ, αναγκάστηκε να πληρώσει 30 δολάρια επειδή είχε ξεχάσει να επιστρέψει στο βίντεο κλαμπ ένα dvd που είχε νοικιάσει. Σήμερα, ο κλάδος του home video υποφέρει, ενώ η Blockbuster, η αλυσίδα από την οποία είχε νοικιάσει ο Χάστινγκ το dvd, χρεοκόπησε. Και το ίδιο το Netflix; Πριν από δυο ημέρες ανακοίνωσε ότι οι συνδρομητές του έφτασαν τα 103,9 εκατομμύρια με τους περισσότερους από αυτούς να προέρχονται για πρώτη φορά από χώρες εκτός της Αμερικής. Η αξία της εταιρίας στο αμερικανικό χρηματιστήριο αγγίζει πλέον τα 78 δισ. δολάρια από 300 εκατομμύρια που ήταν στο ξεκίνημά του. Και μάλλον δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς: ο κολοσσός του streaming on demand έσπασε άλλο ένα ρεκόρ προσθέτοντας στις τάξεις του άλλους 5,2 εκατ. συνδρομητές, ενώ οι προβλέψεις έκαναν λόγο για 3,2 εκατ.
Τι μένει; Να γίνει η ιστορία του ίδιου του Netflix σειρά. Θα έσκιζε.
Φωτό: Ο Ριντ Χάστινγκ, ιδρυτής του Netflix, έχει κάθε λόγο να γελάει… Πηγή: Getty Images News/Ideal Images
Japan Times
Φουκουσίμα/ Μια ναυμαχία με νικητές τους ψαράδες
Και να που υπάρχουν και καλά νέα για το περιβάλλον: έπειτα από σκληρή μάχη που έδωσαν μέχρις εσχάτων αλιείς και οι οικολόγοι, η Tokyo Electric Power υποσχέθηκε να αναθεωρήσει τα σχέδιά της και να μην χύσει στη θάλασσα τους 770.000 τόνους του νερού που χρησιμοποιήθηκαν για την ψύξη των πυρηνικών αντιδραστήρων της Φουκουσίμα. Στο πλευρό τους, οι ψαράδες είχαν τον υπουργό Ανασυγκρότησης Μασαγιόσι Γιοσίνο ο οποίος, πρέπει να σημειωθεί, εκλέγεται στην περιοχή. Ο υπουργός φοβόταν ότι το νερό, μολυσμένο με τρίτιο, ένα ραδιενεργό ισότοπο του υδρογόνου, θα προκαλούσε τεράστια ζημιά στην τοπική οικονομία που προσπαθεί ακόμη να συνέλθει από το πυρηνικό ατύχημα του 2011. Από την πλευρά της, η Tokyo Electric Power υποστήριζε ότι ο ωκεανός είναι σε θέση να απορροφήσει το τρίτιο. Μα τόση βεβαιότητα πια;