| IntimeNews
Επικαιρότητα

Κυβέρνηση σε Ιερώνυμο: Tα ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα

Απαντώντας στον Αρχιεπίσκοπο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση σέβεται μεν τον ρόλο και τις απόψεις της Εκκλησίας, όμως εφαρμόζει το πρόγραμμά της
Protagon Team

Απάντηση στην αναφορά του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για ενδεχόμενο δημοψήφισμα ώστε να κρίνει ο λαός ζήτημα του γάμου και της τεκνοθεσίας ομόφυλων ζευγαριών, έδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, υπογραμμίζοντας την ξεκάθαρη και πολύ σωστή θέση της κυβέρνησης: τα ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα.

Οι θέσεις των πολιτών εκφράζονται με τη στήριξη ή την αποδοκιμασία προγραμμάτων στις εκλογές, επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για να υπενθυμίσει πως το πρόγραμμα της ΝΔ στηρίχθηκε από τους ψηφοφόρους στις πρόσφατες εκλογές και σε αυτό  περιλαμβανόταν η ρύθμιση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Όπως σημείωσε παράλληλα ο κ. Μαρινάκης υπάρχει απόλυτος σεβασμός της κυβέρνησης στην εκκλησία.

«Ακούμε με σεβασμό τις απόψεις τις δεδομένης της διαχρονικής συμβολής της σε κρίσεις που προηγήθηκαν και του σπουδαίου ρόλου που έπαιξε για τη στήριξη των πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε για άλλη μία φορά ότι με το νομοσχέδιο αυτό ρυθμίζεται ένα μεγάλο θέμα για την τύχη των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών.

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να πει στην Εκκλησία τι θέση θα εκφράσει. Υπάρχει εκτελεστική εξουσία στη χώρα που εισηγείται ένα νομοσχέδιο και είναι στην κρίση των βουλευτών αν θα το υπερψηφίσουν και πιστεύουμε ότι αυτό θα γίνει» συνέχισε ο κ. Μαρινάκης επαναλαμβάνοντας έπειτα τον σεβασμό του στην Εκκλησία ως θεσμό.