Η είδηση ότι ο εισαγγελέας έβαλε στο αρχείο τις καταγγελίες του ισοβίτη Ευθύμιου Γιαννουσάκη -έγκλειστου στις φυλακές για την υπόθεση μεταφοράς των δύο τόνων ηρωϊνης με το πλοίο «Noor 1»- ότι δέχθηκε πιέσεις από τον Πάνο Καμμένο και από άλλα πρόσωπα για να εμπλέξει στην υπόθεση της μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το εν λόγω πλοίο τον Βαγγέλη Μαρινάκη, προκάλεσε έναν νέο γύρο αντιπαράθεσης μεταξύ του υπουργού Αμυνας και του επιχειρηματία.
Σύμφωνα με το πόρισμα του εισαγγελέα Εφετών Πειραιά Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, δεν προκύπτουν ευθύνες για την εισαγγελέα Ειρήνη Τζήβα και τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, ενώ η δικογραφία για τον ανακριτικό υπάλληλο του Λιμενικού εστάλη στο Ναυτοδικείο για αξιολόγηση, που σύμφωνα με τον νόμο είναι και η αρμόδια αρχή. Αναφορικά με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο η δικογραφία έχει διαβιβαστεί στη Βουλή, καθώς η εισαγγελία Εφετών δεν έχει αρμοδιότητα σύμφωνα με τον νόμο, να ασχοληθεί με πολιτικά πρόσωπα.
Η κυρία Τζήβα είχε επισκεφτεί νύχτα τον Γιαννουσάκη στις φυλακές προκειμένου να του πάρει κατάθεση για την υπόθεση, ενώ ο κ. Καμμένος φέρεται να είχε συνομιλίες με τον Γιαννουσάκη, τις οποίες ο υπουργός περιέγραψε ως μια προσπάθεια από μέρους του να ριχτεί περισσότερο φως στην υπόθεση του «Noor 1», του καραβιού που είχε πιαστεί στην Ελευσίνα με δύο τόνους ηρωΐνης.
Μετά τη γνωστοποίηση της είδησης ο κ. Καμμένος έσπευσε να πανηγυρίσει ότι κατέπεσε η «σκευωρία» εναντίον του, εξαπολύοντας μάλιστα επίθεση κατά του κ. Μαρινάκη -ιδιοκτήτη μεταξύ άλλων του Ολυμπιακού και των εφημερίδων του πρώην ΔΟΛ.
«Στα βαλτόνερα ηρωίνης της εγκληματικής οργάνωσης του Noor1, με την οποία συστρατεύονται υπεράνω κάθε υποψίας εφοπλιστικά, μιντιακά και πολιτικά συμφέροντα, που δρουν αδίστακτα σε βάρος της Δικαιοσύνης, και μετέρχονται κάθε έκνομο μέσο, για την συγκάλυψη των πρωταγωνιστικών της μελών, έπεσαν οι παντελώς ψευδείς και συκοφαντικοί ισχυρισμοί των ταυτισμένων με τα συμφέροντα της Ν.Δ. εφοπλιστή, Ευάγγελου Μαρινάκη, και του εκδότη, Ιωάννη Κουρτάκη. Σήμερα, μετά από ενδελεχή έρευνα της Δικαιοσύνης, κατέπεσε η σκευωρία που κάποιοι προσπάθησαν να στήσουν σε βάρος μου. Η Εισαγγελία Εφετών Πειραιώς έθεσε στο αρχείο τις μηνυτήριες αναφορές του δίδυμου των Παραπολιτικών, καθώς και του ήδη καταδικασμένου ισόβια για την υπόθεση του Noor1 κρατούμενου, και διέταξε έρευνα για όσα αδικήματα τελέστηκαν σε βάρος μου, αλλά και σε βάρος της κ. Εισαγγελέως και του λιμενικού υπαλλήλου», ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Αμυνας.
Ακολούθησε όπως αναμενόταν η απάντηση του κ. Μαρινάκη:
«Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αισιοδόξησε και επιχαίρει γιατί φαίνεται να μην κατάλαβε το περιεχόμενο του εισαγγελικού πορίσματος.
«Η σιωπή του τελευταίου διαστήματος διακόπηκε από την ανάγκη ηχηρής αναγγελίας της προσποιητής ανακούφισής του, μέχρι την λογοδοσία του στη Βουλή. Αναλώθηκε δε σε ανούσιες μεγαλοστομίες και ύβρεις κυριαρχημένος από την πλάνη συγκάλυψης της πραγματικότητας. Η αλήθεια παραμένει ακλόνητη ότι ο ίδιος είχε πολλές και μεγάλης διάρκειας αδικαιολόγητες και για παράνομο σκοπό συνομιλίες με τον κρατούμενο. Καλούμενος να τις αιτιολογήσει στην Βουλή, μέσα σε ελάχιστες ημέρες, έδωσε απολύτως διαφορετικές και αντιφατικές αιτιολογίες.
»Φαίνεται να μην αντιλήφθηκε καν από το εισαγγελικό πόρισμα το απλούστερο και σαφέστατο. Οτι, δηλαδή, διατάχθηκε πειθαρχική και ποινική έρευνα κατά των σωφρονιστικών υπαλλήλων για τη χρήση κινητού τηλεφώνου από τον κρατούμενο, μέσω του οποίου ο υπουργός συνομιλούσε μαζί του διαρκώς και αντάλλασσε μηνύματα.
»Πώς, λοιπόν, να αναζητήσει κανείς συναίσθηση ευθύνης για τα πολύ σοβαρότερα, την έρευνα των οποίων θα διενεργήσει η Βουλή για τον ίδιο και ο Εισαγγελέας του Ναυτοδικείου για τον λιμενικό, στους οποίους απεστάλη η δικογραφία. Έτσι μόνο δικαιολογείται η αντιστροφή που επιχειρεί ώστε την έρευνα για τα αδικήματα που διέπραξε να τη θεωρεί έρευνα αδικημάτων δήθεν εις βάρος του. Οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, οι ύβρεις και τα λογοπαίγνια δεν μπορούν να συσκοτίσουν την αλήθεια. Μπορούν, όμως, και πράγματι αποκαλύπτουν την αδυναμία διατύπωσης μιας πειστικής απάντησης» καταλήγει ο κ. Μαρινάκης.