| Menelaos Myrillas / SOOC
Επικαιρότητα

Μαίνεται η κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τη «βίλα Ραγκούση» στην Πάρο

Στη δημοσιοποίηση περιουσιακών του στοιχείων –χωρίς, ωστόσο, να παραθέτει στοιχεία που ζήτησε η Πειραιώς ή άλλο έγγραφο– προχώρησε ο τομεάρχης Διαφάνειας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία ζήτησε έπειτα από τον Πρωθυπουργό να προβεί σε ανάλογη κίνηση. «Κάνουν λάθος αν πιστεύουν ότι με προσπάθειες αντιπερισπασμού θα αποφύγουν τα αμείλικτα ερωτήματα για τον τρόπο που χτίστηκε» η κατοικία αλλά και για το αν ο βουλευτής «δηλώνει, και πού, τα εισοδήματα των 14.000€ την εβδομάδα», απάντησε το κυβερνών κόμμα
Protagon Team

Συνέχεια στην υπόθεση που ανέκυψε με το σπίτι του Γιάννη Ραγκούση στην Πάρο έδωσαν την Κυριακή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και η Κουμουνδούρου, με τη Νέα Δημοκρατία να υποστηρίζει, από την πλευρά της, πως πρόκειται για «μάταιη προσπάθεια αντιπερισπασμού μετά τις αποκαλύψεις» για τον πρώτο.

Την αρχή έκανε ο κ. Ραγκούσης, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα ένα εκτενές κείμενο, υπό τον τίτλο «Τι είχα όταν μπήκα στην πολιτική, τι έχω τώρα» (ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ), στο οποίο παρουσιάζει στοιχεία της περιουσιακής κατάστασής του.

Επισημαίνεται ότι στην ανακοίνωσή του, η οποία δεν περιλαμβάνει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα του κυβερνώντος κόμματος (όπως εάν είναι διατεθειμένος να δώσει στη δημοσιότητα τις καρτέλες και τα παραστατικά από τις πλατφόρμες μέσω των οποίων νοικιάζει τη βίλα του, ώστε να συγκριθούν με αυτά που δηλώνει στα πόθεν έσχες του), ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρουσιάζει κάποιο έγγραφο.

Η επίμαχη βίλα στις παρυφές του οικισμού Κώστος, στην Πάρο, με θέα προς τη Νάξο

Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε τη σκυτάλη λίγη ώρα μετά τη δημοσίευση των παραπάνω, προκειμένου να επαναδιατυπώσει πιο εμφατικά τα ίδια ερωτήματα με τον κ. Ραγκούση, και να διαμηνύσει, για πολλοστή φορά, το «δεν είμαστε όλοι οι ίδιοι».

ΝΔ: Μόνιμα όπλα του ΣΥΡΙΖΑ το ψέμα και η τοξικότητα

Η Νέα Δημοκρατία επέστρεψε στην Κουμουνδούρου την κατηγορία περί εκκίνησης της προεκλογικής εκστρατείας σε κλίμα τοξικότητας, τονίζοντας ότι δε θα αποφύγει, κατ’αυτόν τον τρόπο, τα «αμείλικτα ερωτήματα» που ανακύπτουν για την υπόθεση της βίλας στην Πάρο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ξεκινήσει την προεκλογική εκστρατεία με τα μόνιμα όπλα του, το ψέμα και την τοξικότητα, επιχειρεί μια μάταιη προσπάθεια αντιπερισπασμού μετά τις αποκαλύψεις για τη βίλα του κ. Ραγκούση».

Η ανακοίνωση κατέληγε:

«Αν στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι με προσπάθειες αντιπερισπασμού θα αποφύγουν τα αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν για τον τρόπο που χτίστηκε, αλλά και για το αν δηλώνει και πού τα εισοδήματα των 14.000 την εβδομάδα και τις πληρωμές από τις δεκάδες πλατφόρμες του εξωτερικού ο κ. Ραγκούσης, κάνουν λάθος. Η κοινωνία απαιτεί απαντήσεις και θα περιμένουμε μέχρι να δοθούν. Οσο κι αν προσπαθούν να “θολώσουν τα νερά”».