Ο Γιάννης Φουντούλης πανηγυρίζει γκολ του | REUTERS/Stefan Wermuth
Επικαιρότητα

Μάγκες: Η εθνική Ελλάδας στο πόλο νίκησε και τους Αμερικανούς!

Υστερα από έναν συγκλονιστικό αγώνα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα νίκησε τις ΗΠΑ με 13-11 και εξασφάλισε την πρόκριση στην οκτάδα του ολυμπιακού τουρνουά στο Παρίσι, επιδιώκοντας να επαναλάβει την πορεία προς το βάθρο που είχε στο Τόκιο πριν τρία χρόνια
Protagon Team

Αν η εθνική μπάσκετ είναι η «επίσημη αγαπημένη», η εθνική του πόλο τι να είναι άραγε; Το πιο «συνεπές» αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η εθνική ομάδα της υδατοσφαίρισης τα καταφέρνει και πάλι: την Πέμπτη, ύστερα από έναν συγκλονιστικό αγώνα, νίκησε τις ΗΠΑ με 13-11 και με αυτή τη νίκη (και έπειτα από αυτές επί της Ρουμανίας και επί του Μαυροβουνίου στα πέναλτι) εξασφάλισε τη θέση της στην οκτάδα του ολυμπιακού τουρνουά στο Παρίσι, επιδιώκοντας να επαναλάβει την πορεία προς το βάθρο που είχε στο Τόκιο πριν τρία χρόνια.

Ηταν ένα πολύ δύσκολο ματς, όχι μόνο λόγω της δύναμης των Αμερικανών, αλλά και επειδή η εθνική Ελλάδας μπήκε στον αγώνα χωρίς να είναι απόλυτα συγκεντρωμένη: αδράνησε αμυντικά στις πρώτες επιθέσεις των Αμερικανών και έτσι, βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-1 στα πρώτα δύο λεπτά της αναμέτρησης.

Παρ’ ολ’ αυτά, οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου έδειξαν γρήγορα το καλό τους πρόσωπο, πέτυχαν τρία συνεχόμενα γκολ και προσπέρασαν με 4-2. Και πάλι, όμως το πρώτο οκτάλεπτο δεν έκλεισε καλά για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με τον τερματοφύλακα των ΗΠΑ να σκοράρει από ένα τέρμα στο άλλο στην εκπνοή και να ισοφαρίζει σε 4-4!

Διαφορετικό ήταν όμως το ξεκίνημα στο δεύτερο οκτάλεπτο. Νικολαΐδης και Παπανικολάου πέτυχαν δύο συνεχόμενα τέρματα για το 6-4, πριν μειώσει ο Ιρβινγκ. Το ημίχρονο τελείωσε με οριακό προβάδισμα (7-6) και την Εθνική να έχει τον πρώτο λόγο.

Ο Στέλιος Αργυρόπουλος πανηγυρίζει γκολ του (REUTERS/Stefan Wermuth)

Οι ΗΠΑ μπήκαν δυναμικά στο δεύτερο μέρος και βρέθηκαν μπροστά (8-7) με δύο συνεχόμενα τέρματα. Από εκείνο το σημείο όμως, τα πράγματα άλλαξαν, διότι οι παίκτες του Βλάχου ανέβασαν ταχύτητες και ένταση και έδειξαν ποιοι είναι το «αφεντικό» στον αγώνα. Ο Γιάννης Φουντούλης ισοφάρισε αρχικά, ενώ ο Στέλιος Αργυρόπουλος έδωσε το προβάδισμα (10-9) στη συνέχεια, πριν ο αρχηγός κλείσει τα 24′ με νέο τέρμα.

Οι παίκτες της Εθνικής πανηγυρίζουν τη νίκη (REUTERS/Stefan Wermuth)

Το τελευταίο οκτάλεπτο αποτέλεσε μια πιο συνοπτική διαδικασία, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να επικρατεί με τελικό σκορ 13-11.

Τα οκτάλεπτα: 4-4, 7-6, 11-9, 13-11