Αριστερά ο Γουίλ, στο μέσο ο Νίκι και δεξιά η Ερα | youtube
Επικαιρότητα

«Live It Up»: Το επίσημο τραγούδι του Μουντιάλ – Με τη συμμετοχή του Γουίλ Σμιθ [βίντεο]

«Στο τέλος, αυτό που θέλουμε να δούμε είναι όλον τον κόσμο να χορεύει», δήλωσε ο γνωστός ηθοποιός που ερμηνεύει το κομμάτι -που είναι γραμμένο αποκλειστικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018- μαζί με τους Νίκι Τζαμ και Ερα Ιστρέφι. Η παράδοση των τραγουδιών της διοργάνωσης κρατά από το 1966
Protagon Team

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την πρώτη σέντρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 στη Ρωσία, με τους διάττοντες αστέρες του ποδοσφαίρου να είναι έτοιμοι να λάμψουν. Και από το φετινό Μουντιάλ, ωστόσο, δεν θα μπορούσε να λείπει -όπως κάθε φορά άλλωστε- και η μουσική τους επένδυση.

Σε μία εξίσου λαμπερή συνεργασία η FIFA σε συνεργασία με τη Sony Music κυκλοφόρησαν το επίσημο τραγούδι με τίτλο «Live it up» με βασικό ερμηνευτή τον Nicky Jam, με τη συμμετοχή του διάσημου  ηθοποιού και μουσικού  Γουίλ Σμιθ, και την κοσοβάρα τραγουδίστρια Ερα Ιστρέφι, σε παραγωγή του DJ και στιχουργού Ντίπλο.

Πρόκειται για ένα ρυθμικό beat κομμάτι, στα Αγγλικά και τα Ισπανικά, με συνολική διάρκεια 3 λεπτά και 28 δευτερόλεπτα.

«Είναι μεγάλη τιμή να σου ζητούν να εμφανιστείς για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτό το παγκόσμιο γεγονός φέρνει κοντά όλους τους ανθρώπους της υφηλίου για να φωνάξουν, να γελάσουν και να ζήσουν μαζί τη μαγεία. Η συνεργασία με τoυς Νίκι, Ντίπλο και την Ερα σε αυτό το κομμάτι αντιπροσωπεύει την αρμονία. Στο τέλος, αυτό που θέλουμε να δούμε είναι όλον τον κόσμο να χορεύει», δήλωσε ο Γουίλ Σμιθ.

Μουσικές ιστορίες του Μουντιάλ

Η παράδοση του επίσημου τραγουδιού του Μουντιάλ χρονολογείται στο 1966 και τη διοργάνωση της Αγγλίας. Έκτοτε το επίσημο τραγούδι, αλλά και οι μασκότ έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της κάθε διοργάνωσης, δίνοντας μία εξαιρετική ευκαιρία όχι μόνο στους ποδοσφαιρόφιλους, αλλά και στους υπόλοιπους ανθρώπους για να καταλάβουν ότι πρόκειται για μία παγκόσμια αθλητική γιορτή

Στις μεγαλύτερες επιτυχίες των τραγουδιών των παγκοσμίων κυπέλλων συγκαταλέγονται τα “Un’estate italiana” των Μπενάτο και Νανίνι για το Μουντιάλ του 1990 στην Ιταλία, το “Gloryland” του Ντάριλ Χολ και των Sounds of Blackness (ΗΠΑ, 1994), “La Copa de la Vida” με τον Ρίκι Μάρτιν (Γαλλία, 1998) και το 2010 το “Waka Waka” με την εκρηκτική Σακίρα για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, που διεξήχθη στη Βραζιλία,  το “We are one” (Ole Ola) ερμήνευσαν οι τζένιφερ Λόπεζ και Πίτμπουλ.