Επικαιρότητα

Λιμενικό: 2.000 παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν στη θάλασσα τον Ιούλιο

Τον περασμένο μήνα οι λιμενικές Αρχές διαχειρίστηκαν 94 υποθέσεις παράνομης εισόδου στη χώρα, διά της θαλάσσιας οδού, ενώ υπήρξαν και 16 περιπτώσεις στις οποίες επιχειρήθηκε διαφυγή από τη χώρα
Protagon Team

Εξήντα δύο διακινητές και περισσότερους από 2.000 παράτυπους μετανάστες εντόπισαν οι λιμενικές Αρχές της χώρας μέσα στον προηγούμενο μήνα.

Οπως ανακοίνωσε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, τον Ιούλιο οι υπηρεσίες διαχειρίστηκαν 94 υποθέσεις περιστατικών παράνομης εισόδου στη χώρα και συνελήφθησαν 2007 αλλοδαποί και 60 διακινητές. Τα στελέχη του Λιμενικού εντόπισαν και κατέσχεσαν 31 δουλεμπορικά σκάφη καθώς και τρία οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι διακινητές.

Το ίδιο διάστημα υπήρξαν και 16 περιπτώσεις στις οποίες συνολικά 21 μετανάστες προσπάθησαν να διαφύγουν με τη βοήθεια δύο διακινητών. Κατασχέθηκαν δύο οχήματα.

Ως προς τις υποθέσεις ναρκωτικών, το Λιμενικό χειρίστηκε 82 υποθέσεις, σχηματίζοντας δικογραφία για 88 άτομα με τις συλλήψεις να φτάνουν τις 88. Ανάμεσα στα ναρκωτικά που κατασχέθηκαν είναι κάνναβη, οπιούχα, κοκαΐνη, διεγερτικά και παραισθησιογόνα (μεταξύ των οποίων 284 χάπια «έκσταση») αλλά και αγχολυτικά και ηρεμιστικά. Επίσης, τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών του ΛΣ εντόπισαν και κατέσχεσαν 6.250 ευρώ.

Ως προς την παράνομη διακίνηση καπνικών προϊόντων, το Λιμενικό χειρίστηκε τρεις σχετικές υποθέσεις, για τις οποίες συνέλαβε τρία άτομα. Κατασχέθηκαν 32.180 τσιγάρα, 1.609 γραμμάρια καπνού, με τους διαφυγόντες δασμούς να ξεπερνούν τις 3.300 ευρώ.