Θα βάλουν ανεμογεννήτριες στα καμένα της Δυτικής Αττικής; «Θεωρίες συνομωσίας» απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Θεωρίες συνωμοσίας» για ανεμογεννήτριες στα καμένα – κηρύσσονται αυτόματα αναδασωτέα

Οκτώ σπίτια κόκκινα στη Σαρωνίδα, 20 κίτρινα, μετά την καταγραφή των ζημιών. Αμεσα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες μέσω ειδικού μηχανισμού
Protagon Team

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, δεσμεύτηκε για άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στου πληγέντες (σε ανατολική και δυτική Αττική και οικισμούς στο Λουτράκι).

Οπως σημείωσε, έχει δημιουργηθεί ειδικός μηχανισμός άμεσης αποζημίωσης, μέσω του οποίου θα καλυφθούν οι πληγέντες.

Ειδικά για τη Σαρωνίδα ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι έχει γίνει καταγραφή των ζημιών και μέχρι τώρα έχουν χαρακτηριστεί οκτώ σπίτια κόκκινα και άλλα 20 κίτρινα.

Οσο για το επαναλαμβανόμενο αφηγημα ότι «οι φωτιές μπαίνουν για να φυτευτούν παντού ανεμογεννήτριες«, ο  κ. Μαρινάκης απάντησε στις «θεωρίες συνωμοσίας» (όπως ήταν ο χαρακτηρισμός που χρησιμοποίησε) ξεκαθαρίζοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι οι καμένες περιοχές κηρύσσονται αυτόματα αναδασωτέες,  σύμφωνα με τις προβλέψεις του Συντάγματος.

Η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα μπορεί να δείχνει καλύτερη την Πέμπτη, ωστόσο δεν έχουμε αποφύγει τον κίνδυνο. , σημείωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, για να συμπληρώσει:

«Οταν χάνεται έστω κι ένα σπίτι, τότε κάτι δεν έχει πάει καλά».

Ο κ. Μαρανάκης επανέλαβε δε ότι στους δήμους έχουν δοθεί 25 εκατ. ευρώ για τον καθαρισμό δασών και οικοπέδων ενώ στο ερώτημα εάν οι δήμοι έχουν κάνει σωστή προετοιμασία. παρέπεμψε στις Αποκεντρωμένες Διευθύνσεις που είναι αρμόδιες να ελέγξουν τους ΟΤΑ.

«Τα χρήματα δόθηκαν νωρίτερα από ποτέ, για καθαρισμό των εκτάσεων», τόνισε, ενώ «επιπλέον υπάρχει νομοθετική παρέμβαση να επεμβαίνουν άμεσα σε καθαρισμό ιδιόκτητων οικοπέδων».