Στον χώρο της άκρας Δεξιάς τοποθέτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τους «πατριώτες της φακής», στους οποίους αναφέρθηκε την Πέμπτη από τις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός, ενώ όσον αφορά τον Αντώνη Σαμαρά (που κάποιοι θα τον ήθελαν να ηγείται του συγκεκριμένου χώρου), δεν θέλησε να ρίξει άλλο λάδι στη φωτιά μετά τα όσα είπε στο pressroom με αφορμή τα «βελη» που εκτόξευσε από την Κύπρο ο πρώην πρωθυπουργός κατά της κυβέρνησης Μητσοτακη.
Ο Πρωθυπουργός, ανέφερε ο κ. Μαρινάκης σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, «δεν απέφυγε να προσωποποιήσει αυτούς στους οποίους απευθυνόταν, που ανήκουν ευρύτερα στον χώρο της Άκρας Δεξιάς στη χώρα. Δεν χαρίζουμε σε καμία Ακροδεξιά την επιτυχία μας στο Μεταναστευτικό».
Και ακολούθως μίλησε για «συγκεκριμένο αφήγημα» που το αναπαράγουν όλα τα κόμματα δεξιότερα της ΝΔ, βάσει του οποίου η Ελλάδα πάει να κάνει -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- «κάτι μεταξύ προδοσίας και κρυφού σχεδίου, πράγμα που είναι εντελώς αντίθετο με την πραγματικότητα, δεδομένων όσων έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια».
«Ποια άλλη κυβέρνηση επέκτεινε από 6 στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο, ποια άλλη κυβέρνηση υπέγραψε δυο ΑΟΖ, ποια άλλη κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε τέτοια εξοπλιστικά προγράμματα με Rafale, Bellharra και F35;» αναρωτήθηκε εκ νέου (σε συνέχεια της αντίστοιχης επισήμανσής του κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη) ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.
Ομοίως., ως προς τα Ελληνοτουρκικά, θελήσε επίσης να επαναλάβει ότι δεν υπάρχει ούτε μισή δήλωση κυβερνητικού στελέχους που να υπονοεί υποχωρητικότητα, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να βάλει στο ζύγι θέματα εθνικής κυριαρχίας.
Οπως προαναφέρθηκε, ο Παύλος Μαρινάκης δεν θέλησε να επεκταθεί περαιτέρω για τις επίμονες επιθέσεις Σαμαρά στην κυβέρνηση για τα εθνικά θέματα, λέγοντας σε δεύτερο χρόνο πως η κυβέρνηση «δεν θα μπει σε διαδικασία διαμάχης με έναν άνθρωπο που έχει ηγηθεί της παράταξης και της χώρας, σεβόμενη πλήρως τη διαδρομή του και τις απόψεις του οι οποίες είναι γνωστές».
Για μία ακόμη φορά επανέλαβε ότι η Ελλάδα ταυτίζεται εξ ολοκλήρου με την Κύπρο στο Κυπριακό, τη λύση δηλ. του ζητήματος στη βάση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
«Οποιος λοιπόν λέει ότι επιχειρείται προδοσία, είναι σαν να λέει πως η Κύπρος θέλει να προδώσει τον εαυτό της», παρατήρησε, απαντώντας εκ νέου, εμμέσως πλην σαφώς, στα όσα είπε από τη Μεγαλόνησο ο Αντώνης Σαμαράς («για τις λύσεις που μαγειρεύονται»). «Αλλωστε», πρόσθεσε, «η ίδια η Κύπρος έχει πει δια του προέδρου της ότι η διαδικασία του διαλόγου με την Τουρκία έχει συμβάλει άτυπα στην επανέναρξη των συζητήσεων για το Κυπριακό».