Σύντομα το υπουργείο Οικονομικών θα καλέσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής προκειμένου να αξιολογηθεί το οικονομικό πρόγραμμα που κατατέθηκε, τις προηγούμενες ημέρες, από την αξιωματική αντιπολίτευση, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο briefing της Πέμπτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Διότι «πέραν των ευχάριστων υποσχέσεων υπάρχει και το κόστος τους», όπως σχολίασε χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης.
Είχε προηγηθεί νέα έκκληση του κ. Κασσελάκη προς την κυβέρνηση για εξέταση των προτεινόμενων μέτρων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ).
Οπως έγραψε στη σχετική ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, νωρίτερα την ίδια ημέρα, «πέρασαν δύο μέρες που ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλούσε για “λεφτόδεντρα” αναφερόμενος στις προτάσεις νόμου μας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και μια δίκαιη φορολόγηση».
Κατά συνέπεια, η Κουμουνδούρου εξακολουθεί να αναμένει απάντηση «για να πάμε μαζί στο ΓΛΚ για να εξετάσουμε ένα-ένα τα μέτρα που προτείνουμε».
Απαντώντας στην πρόσκληση αυτή, και με αφορμή αντίστοιχο ερώτημα δημοσιγοράφου, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε πως «σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το υπουργείο Οικονομικών θα καλέσει τον κ. Κασσελάκη στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής» προκειμένου «να γίνει και η σχετική αξιολόγηση –που έχει γίνει βέβαια, από το ΓΛΚ– και μια συζήτηση πάνω στην αξιολόγηση».
Μια συζήτηση όχι πίσω από κλειστές πόρτες, αλλά δημόσια, καθώς και διάλογος επί του εν λόγω οικονομικού προγράμματος, «μήπως δεν καταλαβαίνουν κάτι οι άνθρωποι. Μήπως υπάρχουν κάποια επιχειρήματα τα οποία δεν τα αντιλαμβανόμαστε και εμείς και κυρίως το οικονομικό επιτελείο» συμπλήρωσε δηκτικά ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.
Διευκρίνισε πως η Επιτροπή Οικονομικών είναι η «αρμόδια επιτροπή της Βουλής» επομένως «εκεί δεν είναι μόνο οι αριθμοί οι οποίοι είναι αδιαμφησβήτητοι, είναι και μια ανάλυση του πώς βγαίνουν ή δεν βγαίνουν για μας κάποια πράγματα (…), το πού θα βρεις τα λεφτά και βέβαια, πέραν των προγραμμάτων που κατατέθηκαν προεκλογικά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα υπάρξει και μια υπενθύμιση, εφόσον γίνει δεκτό αυτό το αίτημα και γίνει αυτή η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, για τα έξτρα τα οποία ακούσαμε στην προεκλογική περίοδο. Γιατί πέραν του ευχάριστου των υποσχέσεων, υπάρχει και το κόστος των υποσχέσεων: 5% παραπάνω για την Υγεία, που στη συνέχεια έγινε 5% σε βάθος τετραετίας, δέκατος τρίτος, δέκατος τέταρτος μισθός και όλα τα υπόλοιπα τα οποία ακούσαμε».