Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Επικαιρότητα

Κυβέρνηση: «Η αξιωματική αντιπολίτευση άλλαξε χρώμα και κόμμα, ώρα να αποκτήσει και κοστολογημένο πρόγραμμα»

Ερωτηθείς για το κατά πόσον το Μέγαρο Μαξίμου αισθάνεται ασφάλεια ως προς τη συνοχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε καταφατικά, χωρίς αυτό να σημαίνει, όπως έσπευσε συμπληρώσει, ότι διακατέχεται από εφησυχασμό
Protagon Team

H «αλλαγή φρουράς» στην αξιωματική αντιπολίτευση, ως αποτέλεσμα της ανεξαρτητοποίησης Τζάκρη και Πούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μπορούσε να λείψει από τα θέματα στα οποία κληθηκε να τοποθετηθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη.

«Προς το παρόν, τυπικά η αξιωματική αντιπολίτευση άλλαξε χρώμα και κόμμα, ελπίζουμε να αποκτήσει και κοστολογημένη πρόταση», σχολίασε ο κ. Μαρινάκης για την ανάληψη του θεσμικού ρόλου της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη.

Οσον αφορά εξαλλου την επικείμενη παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή –την πρώτη μετά τη διαγραφή Σαμαρά από τη ΝΔ– ο εκπρόσωπος αρκέστηκε να πει ότι «κάθε τοποθέτηση και ομιλία πρώην πρωθυπουργού έχει αξία, αναμένουμε επισημάνσεις και σχόλια».

«Εμείς», πρόσθεσε, «κοιτάζουμε τη δουλειά μας, θέλουμε εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας. Αλλά η πιο αναγκαία προϋπόθεση για όλες τις μεγάλες αλλαγές είναι η πολιτική σταθερότητα και αυτή δεν μπαίνει στο ζύγι, έχουμε μπροστά μας 2,5 χρόνια και θα κριθούμε από τους πολίτες για αυτά, που θα κάνουμε έως τότε».

Για την ίδια τη διαγραφή Σαμαρά, ο Παύλος Μαρινάκης επανέλαβε ότι το θέμα έχει κλείσει: «Εχει κλείσει το θέμα αυτό, δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε αυτή τη συζήτηση. Η στάση του συνόλου των βουλευτών και κυβερνητικών στελεχών επιβεβαίωσε αυτό που είχα πει στην προηγούμενη ενημέρωση για την συνοχή εντός της κυβέρνησης».

Ερωτηθείς για το κατά πόσον το Μέγαρο Μαξίμου αισθάνεται ασφάλεια ως προς τη συνοχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε καταφατικά, χωρίς αυτό να σημαίνει, όπως έσπευσε να συμπληρώσει, ότι διακατέχεται από εφησυχασμό.

«Νιώθουμε τουλάχιστον το ίδιο, ίσως και περισσότερο, έχει να κάνει με την πραγματικότητα που βίωσε η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Οι διαψεύσεις με οδυνηρό τρόπο των διαφόρων εμπόρων ελπίδας, των κομιστών εύκολων λύσεων που απεδείχθησαν καταστροφικές για τη χώρα, έχουν καταστήσει σαφές στην κοινωνία ότι η σταθερότητα δεν πρέπει να μπαίνει στο ζύγι, ειδικά για ζητήματα ελάσσονος σημασίας ή για θέματα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα», παρατήρησε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Οσο για  το ενδεχόμενο συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Νίκο Δένδια και την επαναφορά του ονόματος του υπουργού Εθνικής Αμυνας για την Προεδρία της Δημοκρατίας, είπε ότι «ο Πρωθυπουργός κάνει τακτικότατες συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη, αυτό συμβαίνει και με τον κ. Δένδια. Δεν υπάρχει καμία απόφαση, σκέψη ή συζήτηση για επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Κληθείς να πάρει θέση για τις αιχμές Γεωργιάδη περί «κρυπτόμενων υπουργών», θέλησε να υποβαθμίσει το θέμα λέγοντας ότι «το σύνολο των κυβερνητικών στελεχών που εκλήθησαν στα ΜΜΕ, έδωσαν απαντήσεις που ήταν οι αντίστοιχες απαντήσεις της κυβέρνησης. Ήταν γενική η τοποθέτηση του κ. Γεωργιάδη που κάποιοι μπορεί να παρεξήγησαν».

Σε αλλη ερώτηση με αφορμή τη ρητορική Μητσοτάκη για το θέμα της woke ατζέντας μετά την εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ, ο κ. Μαρινάκης απάντησε λέγοντας: «Ενας άνθρωπος που πιστεύει στην δημοκρατία είναι ταυτόχρονα κατά και της τυραννίας της πλειοψηφίας και της τυραννίας της μειοψηφίας. Σε όποιον δεν αρέσει ή νομίζει ότι το ένα αναιρεί το άλλο, δεν έχει καταλάβει καλά τι σημαίνει δημοκρατία. Το γεγονός ότι δεν θέλουμε να έχουμε πολίτες δεύτερης κατηγορίες δεν σημαίνει ότι αναδιπλωνόμαστε. Συνέπεια λέγεται και σοβαρή πολιτική, που θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε».