Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή καλώντας τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο να είναι πιο προσεκτικός όταν μιλά για κράτος δικαίου | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Kυβέρνηση για δηλώσεις Κούλογλου: Κυνική ομολογία δικαστικών διώξεων κατά παραγγελία ΣΥΡΙΖΑ

«Οι εντός και εκτός συνόρων “ευαίσθητοι” για το κράτος δικαίου που συντάσσουν συκοφαντικά ψηφίσματα κατά της χώρας μας, θα αντιδράσουν ή έπαθαν… σκοτοδίνη όπως ο κ. Κοντονής;», διερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, για τις δηλώσεις του ευρωβουλευτή σχετικά με την υπόθεση Νovartis. Tι είπε για το θέμα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στη Βουλή
Protagon Team

«Επίκληση» στην ευαισθησία των εσχάτως κοπτόμενων για την κατάσταση του κράτους δικαίου στη χώρας μας, έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά τα όσα βγήκε και είπε ο αποχωρήσας από τον ΣΥΡΙΖΑ ευρωβουλευτής, Στέλιος Κούλογλου, περί  πολιτικής απόφασης -εν γνώσει μάλιστα του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα- στη στοχοποίηση των πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis.

Εκτενής ήταν και η σχετική αναφορά από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο θέμα, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή.

«Σήμερα το πρωί ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου αποκάλυψε ότι με “πολιτική απόφαση” του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία “σίγουρα ήξερε ο Τσίπρας”, μπήκαν στο κάδρο της Novartis συγκεκριμένα πρόσωπα “χωρίς να υπάρχουν επαρκή στοιχεία” εις βάρος τους», σημείωσε στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κάνοντας λόγο για κυνική ομολογία δικαστικών διώξεων κατά παραγγελία της κυβέρνησης Τσίπρα.

Και όλα αυτά, όπως επισημαίνει, σε  συνέχεια της δήλωσης του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Κοντονή για «παρα-υπουργείο Δικαιοσύνης» που λειτουργούσε στο Μαξίμου και της παραδοχής του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα περί… «άτυχων χειρισμών» στις υποθέσεις Novartis και τηλεοπτικών αδειών.

«Αναρωτιόμαστε ποιος έλαβε την εν λόγω “πολιτική απόφαση”;

Υπήρχαν και άλλες τέτοιες “πολιτικές αποφάσεις” που ελήφθησαν;

Οι εντός και εκτός συνόρων “ευαίσθητοι” για το κράτος δικαίου που συντάσσουν συκοφαντικά ψηφίσματα κατά της χώρας μας, θα αντιδράσουν σε όλα τα ανωτέρω; ‘Η έπαθαν… σκοτοδίνη όπως ο κ. Κοντονής;», καταλήγει με νόημα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Οπως προαναφέρθηκε, στις δηλώσεις Κούλογλου – Κοντονή αναφέρθηκε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός απαντώντας κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή στην τοποθέτηση που είχε κάνει νωρίτερα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

«Επειδή κάνατε μια αναφορά πάλι στα ζητήματα του κράτους δικαίου και στο “αυταρχικό πρόσωπο” το οποίο παρουσιάζει αυτή η κυβέρνηση, δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστες, και θα ήθελα επί τη ευκαιρία της δικής σας τοποθέτησης να απαντήσω, θυμίζοντας δύο δηλώσεις οι οποίες έγιναν τις τελευταίες μέρες για τα πεπραγμένα των δικών σας ημερών.

»Στο Μέγαρο Μαξίμου είχε στηθεί ένα “παρα-υπουργείο Δικαιοσύνης”, υποστήριζε, προσέξτε, ο υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ.

»Από ποιον να στηθεί; Προφανώς από τον Πρωθυπουργό, κάτι θα ήξερε για το ζήτημα αυτό και ο κ. Παππάς, ο οποίος κουνάει το κεφάλι του από πίσω σας», παρατήρησε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον επικεφαλής των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και σήμερα, πρόσθεσε, «ο κ. Κούλογλου, εκλεγμένος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ [είπε]: “το να μπουν μέσα στο κάδρο Πικραμμένος, Βενιζέλος, Σαμαράς, χωρίς να υπάρχουν επαρκή στοιχεία, ήταν πολιτική απόφαση και ήταν λάθος. Σίγουρα ήξερε ο Τσίπρας. Πιστεύω ότι ήταν μια λάθος πολιτική απόφαση”.

»Αναγκάζομαι, λοιπόν, να επανέλθω στα ζητήματα αυτά, για να φρεσκάρω λίγο τη μνήμη σας για τα έργα και τις ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ, μιας και τόσο πολύ κόπτεσθε για τα θέματα κράτους δικαίου.

»Καλό είναι, λοιπόν, να τα θυμίζουμε και αυτά διότι δεν έχουμε, ξέρετε, εδώ πολύ ασθενή μνήμη. Και νομίζω ότι στο ζήτημα αυτό τουλάχιστον θα έπρεπε να είστε πιο προσεκτικοί».

Σε κάθε περίπτωση, κατέληξε ο Πρωθυπουργός,  «κ. Φάμελλε, τα δικά σας προβλήματα, τα ζητήματα τα οποία μπορεί να έχει ο δικός σας αρχηγός να λύσει με το πόθεν έσχες του, δεν θα τα κρύψετε μέσα από τέτοιες προσωπικές επιθέσεις, οι οποίες εξάλλου έχουν απαντηθεί πολλές φορές και τα σχετικά όργανα της Βουλής έχουν γνωμοδοτήσει τόσες φορές, που δεν νομίζω ότι έχει απασχολήσει πόθεν έσχες κανενός βουλευτή περισσότερο την Επιτροπή από ό,τι το δικό μου. Διότι αυτή ήταν η συνειδητή στρατηγική σας: να στοχοποιήσετε εμένα, τη σύζυγό μου, εδώ και επτά χρόνια. Επομένως, καλά ξεμπερδέματα τώρα για τα δικά σας προβλήματα».