| INTIME NEWS
Επικαιρότητα

Κυβέρνηση: Δεν υπάρχει λόγος Εξεταστικής για την υπόθεση Novartis

«Τώρα θα έρθει η ώρα της Δικαιοσύνης και θα φωνάξει τους ανθρώπους αυτούς, που ελαφρά τη καρδία είπαν ό,τι είπαν και αποδείχθηκε ότι ψευδομαρτύρησαν, και θα τους ρωτήσει ποιοι και γιατί τους έβαλαν
Protagon Team

Μια Εξεταστική Επιτροπή δεν είναι αυτό που πρέπει να γίνει στην υπόθεση της Novartis μετά την άρση του καθεστώτος προστασίας των δύο μαρτύρων, υποστηρίζει η κυβέρνηση.

Το ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το πρωί του Σαββάτου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ: «Την έχω ακούσει κι αυτή τη σκέψη (σσ: την σύσταση Εξεταστικής), αλλά δεν θεωρώ ότι είναι αυτό το οποίο πρέπει να γίνει. Υπάρχουν μηνύσεις και αγωγές των ανθρώπων οι οποίοι κρεμάστηκαν στα μανταλάκια. Και εδώ, τώρα, θα έρθει η ώρα της Δικαιοσύνης, των ανακριτών, των εισαγγελέων, και θα φωνάξουν τους ανθρώπους αυτούς, που ελαφρά τη καρδία είπαν ό, τι είπαν και αποδείχθηκε ότι ψευδομαρτύρησαν και θα τους ρωτήσουν ποιοι και γιατί τους έβαλαν».

Ο Παύλος Μαρινάκης είπε ακόμη πως η «πρέπει να το μάθουμε» την αλήθεια για την υπόθεση αυτή η οποία χαρακτηρίζεται ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε την άρση της προστασίας των μαρτύρων ως ιστορική απόφαση διότι όπως είπε «υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του προστατευόμενου μάρτυρα και του ψευδομάρτυρα. Ο ψευδομάρτυρας δεν μπορεί να είναι προστατευόμενος. Διότι ο προστατευόμενος ψευδομάρτυρας είναι δύο φορές ανήθικος: λέει ό,τι λέει και ξέρει μέχρι να αρθεί το καθεστώς προστασίας ότι δεν έχει καμία συνέπεια».

«Η αντιπολίτευση είχε σπουδή να βάλει αθώους στη φυλακή»

Ο κ. Μαρινάκης είπε ακόμη ότι στη υπόθεση δεν υπάρχει μόνο η διάσταση των μαρτύρων αλλά και η διάσταση που αφορά την αρχειοθέτηση του σκέλους που αφορά τα πολιτικά πρόσωπα και η οποία «είναι πιο ισχυρή από την απαλλαγή».

«Για να τεθεί μία υπόθεση στο αρχείο, δεν πρέπει να υπάρχουν ούτε καν ενδείξεις. Ενώ αν υπάρχουν έστω και ενδείξεις, υπάρχει παραπομπή και μετά ενδεχομένως απαλλαγή. Αλλά είχαν τέτοια σπουδή να δημιουργήσουν ό,τι  πήγε να δημιουργηθεί … Προσπάθησαν να βάλουν στη φυλακή πολιτικούς τους αντιπάλους.Η έρευνα της υπόθεσης αυτής πρέπει να γίνει από τη Δικαιοσύνη, αλλά όταν επί των ημερών σου σκάει ένα σκάνδαλο που είναι παγκόσμιας διάστασης, εσύ οφείλεις να δεις με τι θα τροφοδοτήσεις, όταν κυβερνάς τον τόπο, τη Δικαιοσύνη, για να βρει την αλήθεια και όχι να πας, ντε και καλά, να βάλεις στο κάδρο τους πολιτικούς σου αντιπάλους».