Ο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος με τους φρουρούς των συνόρων μας στον Εβρο | INTIMEnews
Επικαιρότητα

ΚΥΣΕΑ: Στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για έναν ακόμη χρόνο ο στρατηγός Φλώρος

Ανανεώθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμυνας η θητεία του Α/ΓΕΕΘΑ, σε μία απόφαση που λειτουργεί εμμέσως και ως απάντηση στα επικριτικά σχόλια εκπροσώπων της αντιπολίτευσης και του αντιπολιτευόμενου Τύπου προς το πρόσωπό του με αφορμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Οι νέοι Αρχηγοί σε Στρατό και Πολεμικό Ναυτικό
Protagon Team

Την ανανέωση της θητείας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου,  για έναν ακόμη χρόνο, αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμυνας κατά τη συνεδρίασή του τη Δευτέρα υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η απόφαση, που έρχεται σε μία κρίσιμη συγκυρία, δεδομένης της έξαρσης των τουρκικών απειλών και την επιδίωξη –όπως αποδεικνύεται από τα τελευταία γεγονότα στο Φαρμακονήσι– ενός «θερμού» επεισοδίου από την Αγκυρα, ερμηνεύεται ως απτή ψήφος εμπιστοσύνης της κυβέρνησης και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη προς το πρόσωπο του στρατηγού και ως απάντηση στα δημοσιεύματα στοχοποίησης του ως ακατάλληλου για τη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ με αφορμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Σε δήλωσή του, ο ίδιος ο στρατηγός Φλώρος ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας για την εμπιστοσύνη, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσει απερίσπαστος την εκτέλεση των καθηκόντων του:

«Επ’ ευκαιρία της εξαιρετικά τιμητικής ανανέωσης της θητείας μου ως Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου, ευχαριστώ τον κ. Πρωθυπουργό, τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας και το ΚΥΣΕΑ. Στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Κυβέρνησης, συνεχίζω απερίσπαστος την εκτέλεση των καθηκόντων μου που απορρέουν από την εκ του νόμου αποστολή μου επ’ ωφελεία της Πατρίδας και των Ενόπλων της Δυνάμεων, όπως και κατά την προηγούμενη τριετία».

Oι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ:

Κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε ομοφώνως:

1. Η παράταση για ένα επιπλέον έτος της θητείας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.
2. Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΣ του Αντιστρατήγου (ΠΖ) Αγγελου Χουδελούδη.
3. Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΝ του Αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ.

Στους απερχόμενους αρχηγούς του ΓΕΣ και του ΓΕΝ, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση και Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ, οι οποίοι προάγονται στον βαθμό του Στρατηγού και Ναυάρχου ε.α., απονέμεται ο επί τιμή τίτλος του Αρχηγού ΓΕΣ και ΓΕΝ, αντίστοιχα.

«Πατώντας» στα εν λόγω δημοσιεύματα, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, κάλεσε τον Πρωθυπουργό να απαντήσει για τα περί παρακολούθησης του κ. Φλώρου, αλλά και τη φερόμενη ως όχι και τόσο σχέση εκτίμησης του στρατηγού με τον υπουργό Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Xαρακτηριστικό το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Documento», όπου ο Α/ΓΕΕΘΑ εμφανίζεται σε έκθεση της ΕΥΠ «να αγοράζει σπίτι με 600.000 ευρώ “μαύρο” χρήμα», όταν στο ίδιο ακριβώς δημοσίευμα γίνεται τελικά λόγος για αγορά κατοικίας του… γαμπρού του.

Η στοχοποίηση του Α/ΓΕΕΘΑ από τον αντιπολιτευόμενο Τύπο και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αξιώνουν μάλιστα την παραίτησή του, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και όπως προαναφέρθηκε, η ανανέωση της θητείας του στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας λειτουργεί και ως απάντηση στα εν λόγω επικριτικά σχόλια για τον στρατηγό.

Και ενώ τα εν λόγω δημοσιεύματα σε βάρος του στρατηγού «αξιοποιήθηκαν» αμέσως από τον τουρκικό Τύπο και το επίσημο τουρκικό πρακτορείο Αnadolu (δείτε την ανάρτηση κάτω), ακόμη και μετά την ανακοίνωση του ΚΥΣΕΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στην ανάμειξη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στην προεκλογική αντιπαράθεση, με ισχυρισμούς περί διακινδύνευσης της εθνικής ασφαλειας!

«Η νοσηρότητα του παρακρατικού μηχανισμού Μητσοτάκη μόλυνε δυστυχώς και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

»Χωρίς καμία απάντηση για την παρακολούθηση του Α/ΓΕΕΘΑ από την ΕΥΠ, ο κ. Μητσοτάκης σήμερα απλά επιβεβαίωσε πως δεν διστάζει, στο βωμό των εκβιασμών του, να θέτει σε διακινδύνευση ακόμη και την εθνική ασφάλεια», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Κουμουνδούρου που για την εξυπηρέτηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, δεν διστάζει να θέτει ζήτημα εθνικής ασφάλειας από την παραμονή του στρατηγού Φλώρου στην ηγεσία του Στρατεύματος.

ΓΕΕΘΑ: Προδήλως υποκινούμενη επιχείρηση υπονόμευσης

Σε έντονο ύφος ήταν και η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας, που έκανε λόγο για «επιχειρούμενη υπονόμευση του ηθικού κύρους και της ακεραιότητας του αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για την χώρα συγκυρία», καθώς επίσης για «προδήλως υποκινούμενη» και «πρωτοφανή στην ελληνική πολιτική ιστορία επίθεση λάσπης» που «εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα».

Ο ιδιος ο κ. Φλώρος πάντως, σε ανάρτησή του στο Twitter, εφιστά την προσοχή όλων στη χρήση του ονόματος και της ιδιότητάς του από ψεύτικα προφίλ και τρολ του Διαδικτύου (προφανώς στο πλαίσιο της επιχείρησης απαξίωσής του).

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα διαπιστώθηκε ότι ανεβαίνουν ψεύτικοι λογαριασμοί στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας την ιδιότητα & ονοματεπώνυμό μου

Θα ήθελα να ενημερώσω Φίλους & Ακόλουθους της Σελίδας μου, ότι αυτή είναι Πιστοποιημένη & η Πιστοποίησή της φέρει σχετική ένδειξη.

Αναρτήσεις και μηνύματα που δεν φέρουν την εν λόγω ένδειξη είναι ψευδή και παρακαλώ πολύ να τα αγνοείτε», είναι το μήνυμά του (δείτε κάτω την ανάρτηση του στον επίσημη λογαριασμό του Α/ΓΕΕΘΑ στο Twitter):