Aυτό που με πείραξε περισσότερο ήταν η ουσία της δήλωσης Πολάκη, τόνισε στη συνέντευξή του στο Open ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ κάνοντας λόγο για ένα καθαρά πολιτικό θέμα | Youtube
Επικαιρότητα

Κυμπουρόπουλος: Τι θα έκανα αν συναντούσα τον Πολάκη [βίντεο]

«Εδώ μιλάμε για πολιτική. Τι είναι η αναπηρία και πώς η πολιτεία επηρεάζει να μην γίνονται οι ανάπηροι ενεργοί πολίτες. Είναι βαθιά πολιτικό το θέμα», υπογράμμισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ που κλήθηκε να σχολιάσει και την κάλυψη που προσέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στον υπουργό του
Protagon Team

«Τι θα κάνατε αν συναντούσατε τον Παύλο Πολάκη;» ρώτησαν τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο στο Οpen, με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας (και τελευταίο «θύμα» της αυθάδειας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας) να απαντά στις προσβολές με βούληση για διάλογο ακόμα και με τον «αψύ» υπουργό του Αλέξη Τσίπρα που έσπευσε να τον κατακρίνει.

«Θα ήθελα να κάνω διάλογο για να δω τι έχει να πει. Η προσωπική επαφή ανοίγει δρόμους και επικοινωνίες. Θα ήθελα να ακούσω τη βαθύτερη του σκέψη. Θα τον άκουγα τι έχει να πει», δήλωσε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος που κλήθηκε να σχολιάσει και την απροκάλυπτη στήριξη που προσέφερε Πρωθυπορυγός στον αθυρόστομο υπουργό του.

«Θα ήθελα να ακούσω τι έχει να πει. Να μην κάνει μία απλή κάλυψη και να συνεχίσει», απάντησε και για τον Αλέξη Τσίπρα, αν και όπως είπε, «θα ήθελα μία πιο σταράτη, πιο πολιτική στάση από τον Πρωθυπουργό».

Ερωτηθείς αν αδικείται η προσωπική του πορεία από την επίθεση Πολάκη, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής αρκέστηκε να πει ότι «είναι μία άποψη ενός πολίτη», που «τυχαίνει να είναι υπουργός».

«Δεν θα σταματήσει η πορεία μου από τη γνώμη ενός ανθρώπου. Έτσι την εκλαμβάνω», τόνισε για να συμπληρώσει: «εννοείται ότι πρέπει να προχωρήσουμε. Αυτό που ειπώθηκε για τα ΚΕΠΑ είναι πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Όταν βλέπω ανθρώπους, μιλάω ως γιατρός, και μου λένε γιατί μου το κόψανε ενώ το έπαιρνα 10 χρόνια το επίδομα; Θα πρέπει να αναδιαμορφωθούν τα ΚΕΠΑ. Να αλλάξει ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε την αναπηρία. Όταν έχω προσωπικό βοηθό γίνομαι 100% λειτουργικός. Όταν δεν έχω είμαι 0% λειτουργικός. Άρα, τι ποσοστό αναπηρίας έχω;»

«Εγώ», σημείωσε ο κ. Κυμπουρόπουλος, «θα πω ότι είναι η ουσία όλη κι εκεί πρέπει να μείνουμε. Η ουσία όλων των συζητήσεων είναι να μείνουμε στις συζητήσεις που έχουν γίνει από τη Μεγάλη Δευτέρα και πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Σήμερα είπαμε αυτά. Αύριο όμως τι κάνουμε; Θέλουμε να εκπαιδεύονται οι ανάπηροι άνθρωποι; Δεν έχει σημασία ένας διορισμός σε μία θέση, έχει η πορεία, το πώς ξεκίνησε αυτός ο άνθρωπος για να φτάσει σ’ αυτή τη θέση και πώς τον βοηθάει το κράτος για να είναι αυτός ο άνθρωπος ενεργός πολίτης».

Ερωτηθείς τέλος τι τον πείραξε περισσότερο -η ουσία ή το ύφος της δήλωσης Πολάκη- απάντησε:

«Η ουσία. Δεν έχει να κάνει με ονόματα. Εδώ μιλάμε για πολιτική. Τι είναι η αναπηρία και πώς η πολιτεία επηρεάζει να μην γίνονται οι ανάπηροι ενεργοί πολίτες». «Είναι βαθιά πολιτικό το θέμα», θέλησε να υπογραμμίσει.