Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος στην τηλεοπτική του εμφάνιση το Σάββατο στον ΣΚΑΪ | Skai/WebTV
Επικαιρότητα

Κυμπουρόπουλος: «Διεκδικώ την ψήφο με τις θέσεις μου, δεν θέλω να με λυπηθούν»

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ προσδιόρισε ως ένα από τα κύρια μελήματά του την αναμόρφωση του πλαισίου για την στήριξη ανθρώπων με αναπηρία στην Ελλάδα
Protagon Team

Τη δέσμευσή του να εργαστεί από την Ευρωβουλή για τη βελτίωση της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία, εξέφρασε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Σε συνέντευξή του το Σάββατο στον ΣΚΑΙ, ο 33χρονος υποψήφιος, που είναι ψυχίατρος σε δημόσιο νοσοκομείο, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «διεκδικώ θέση στην Ευρωβουλή με τις θέσεις μου και τις θέσεις της ΝΔ, δεν θέλω να με λυπηθούν».

Οπως επισήμανε, θέλει να πάρει την τιμή και το ήθος που απαιτούνται στο επάγγελμά του και να τα χρησιμοποιήσει στον στίβο της πολιτικής.

Προσδιόρισε ως ένα από τα κύρια μελήματά του την αναμόρφωση του πλαισίου για την στήριξη ανθρώπων με αναπηρία στην Ελλάδα. Ακόμη θα επιδιώξει τη θεσμοθέτηση του προσωπικού βοηθού για όσους ανάπηρους τον χρειάζονται. Είναι μια πρακτική που ήδη υπάρχει σε άλλες χώρες της ΕΕ. «Είμαστε και εμείς ευρωπαϊκή χώρα», τόνισε.

Παρέθεσε ως παράδειγμα την προσωπική του εμπειρία (πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία και μετακινείται με αμαξίδιο), λέγοντας πως στην καθημερινότητά του έχει στήριγμα τον πατέρα του. Ωστόσο, άλλοι δεν έχουν συγγενείς ή άτομα που να έχουν την δυνατότητα να τους βοηθούν τακτικά.

Τέλος, επισήμανε ότι καταλυτικό ρόλο για την ανάκαμψη της Ελλάδας θα παίξουν οι νέοι που μετανάστευσαν κατά την διάρκεια της κρίσης και αυτοί που έμειναν στην χώρα παρά τις δοκιμασίες.