Ο Στέφανος Κασσελάκης μιλά στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, την τελευταία στην οποία συμμετείχε η «Ομπρέλα» | Dimitris Peristeris / SOOC
Επικαιρότητα

Κωνσταντοπούλου και ΜέΡΑ25 για τη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ

Τις πρώτες αντιδράσεις των δύο κομμάτων που ιδρύθηκαν μετά από παλαιότερες αποχωρήσεις στον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς προκάλεσαν οι πρωινές δηλώσεις του Δημήτρη Βίτσα περί συνεργασίας της «Ομπρέλας» με ευρύτερες δυνάμεις του χώρου
Protagon Team

Τις αντιδράσεις της Πλεύσης Ελευθερίας και του ΜέΡΑ25 προκάλεσε η τοποθέτηση του Δημήτρη Βίτσα το πρωί της Δευτέρας, ο οποίος ερωτηθείς για τα επόμενα βήματα της «Ομπρέλας», της τάσης που αποχώρησε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λόγω Κασσελάκη, μίλησε στο Action24 για έναν νέο πολιτικό φορέα που μπορεί να μιλήσει με ευρύτερες δυνάμεις και πρόσωπα της Αριστεράς.

Οσον αφορά τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να συμμετέχουν σε αυτόν τον νέο φορέα, το άλλοτε ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως «υπάρχουν σύντροφοι και συντρόφισσες που έφυγαν λίγο πριν τις εκλογές του 2015», ωστόσο απέρριψε την περίπτωση Λαφαζάνη, και εξέφρασε επιφυλάξεις για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Δεν έχουν γίνει συζητήσεις, θα επιχειρηθούν για να διαμορφωθεί ένας χώρος ριζοσπαστικής Αριστεράς. Αν με ρωτάτε, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου το βλέπω δύσκολο, γιατί έχει πάει πολύ προς τα δεξιά επικοινωνιακά.

»Το ΜέΡΑ25 νομίζουμε ότι χωράει, δεν είναι κάτι που δεν το θέλουμε», δήλωσε συγκεκριμένα ο ίδιος, σε ένα εμφανές άνοιγμα προς το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, το οποίο στις τελευταίες εκλογές έμεινε εκτός Βουλής.

Δεν άργησε να έρθει η «απάντηση» από την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου κοινοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσίευμα με τις παραπάνω δηλώσεις, το οποίο σχολίασε ως εξής:

«Ουδέποτε έκανα συζήτηση με τον Βίτσα ή τον Τσακαλώτο, ουδέποτε θα κάνω συζήτηση με όποιους πρόδωσαν την Αριστερά, τους πολίτες και τους αγώνες για να παραμείνουν στις καρέκλες τους. Εχω συζητήσεις με καθαρούς ανθρώπους. Ευχαριστώ».

Παρόμοιο μήνυμα εξέπεμψε και ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Κλέωνας Γρηγοριάδης, δεδομένου ότι «πολλοί μιλούν για μας, χωρίς εμάς και μάλιστα σπεκουλάροντας», αν και δεν «έκλεισε την πόερτα» στους αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ με τον τρόπο που το έκανε η πρώην Πρόεδρος της Βουλής.

«Το ότι κάποιοι συνειδητοποίησαν πολιτικά αδιέξοδα και αποχωρούν σήμερα από τα μνημονιακά κόμματα, επιχειρώντας να συγκρατήσουν δυνάμεις, δεν τους δίνει το δικαίωμα να εμπλέκουν το ΜέΡΑ25 στη συζήτηση», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Γρηγοριάδης.

«Εχουμε αποδείξει ότι εμείς τη συζήτηση για την Αριστερά την κάνουμε με πολιτικούς όρους και όχι εργαλειακά», προσέθεσε, ενώ παρέπεμψε και στα σχετικά «σημεία διαλόγου» που θέτει το κόμμα.